Skolebygg kraftig forsinket – Kan gi millionsmell

Entreprenøren NCC kan gå på en økonomisk smell etter kraftige forsinkelser på utbygging av Senja videregående skole. Anlegget vil være klart ei uke før skolestart i august.

Senja videregående skole

Arbeidet med tilbygget ved Senja videregående skole i Finnfjordbotn er vel to måneder forsinket.

Foto: Arild Moe / NRK

Tilbygget i Finnfjordbotn skulle ha vært ferdig i juni. Den tidsplanen sprakk ettertrykkelig. Det har vært nødvendig med ekstramannskaper i fellesferien for å få skolen ferdig til skolestart.

Hvordan entreprenøren, NCC kommer ut økonomisk, har ikke distriktssjef Svein Arne Sivertsen oversikt over i dag.

– Nå har fokus vært å få skolen ferdig. Så får vi etter overlevering se hvordan dette går, når vil får telt opp pengene for å se hvordan økonomien ser ut, sier han.

Men det er dyrt å måtte sette inn ekstra folk for å få jobben gjort. Byggherre er Troms fylkeskommune. Sivertsen sier at de hadde inngått en kontrakt på rundt 110 millioner kroner for anlegget.

Fast kontrakt med NCC

Fylkesbyggesjef Jan Inge Hille sier at de har en fast kontrakt med NCC om at skolen skulle stå ferdig i juni.

Svein Arne Sivertsen sier det er flere årsaker til at NCC er kraftig forsinket.

– Vi hadde en trøblet start på prosjektet. Vi oppdaget at grunnvannet sto en meter høyere enn vi hadde beregnet da vi startet med forprosjektet. Det medførte at vi måtte hevet bygget med rundt en meter.

Bygg på 5000 kvadratmeter

Nybygget til Senja videregående skole i Finnfjordbotn er på 5.000 kvadratmeter. Her blir det lokaler for yrkesfaglinjer, restaurant- og matfag, teknikk og industriell produksjon, service og samferdsel, transport og logistikk og ambulansefag.

Bygget er nå planlagt overlevert fra NCC bare ei uke før skolestart. Rektor Stein Erik Svendsen sier det har vært laget kriseplaner, men han tror de skal klare innflyttingen før de knapt 600 elevene begynner i august.

– Vi satser på det. Vi har bemannet opp slik at vi skal få flyttet inn det vi trenger.

Han sier at tonnevis av utstyr nå venter på å bli flyttet inn.

Også forsinkelser på Rustadhøgda

NCC har også et annen stort skoleprosjekt i Midt-Troms. De bygger den nye videregående skolen på Rustadhøgda i Målselv som skal være ferdig til skolestart i august neste år. Også her har det oppstått forsinkelser, sier distriktssjef Svein Arne Sivertsen i NCC.

Det viste seg å være tele i massene som ble brukt. Det forårsaket setningsskader på fundamentene.

– Vi ligger vi fire-fem uker etter planen. Men skolen skal være ferdig som avtalt neste år, sier distriktssjefen.