Duarte er ansatt i Norges sjømatråd i Rio de Janeiro for å hjelpe norsk klippfisk å beholde sin dominerende posisjon på det enorme brasilianske markedet.
– Jeg kan språket og det hjelper ganske mye når man skal bygge broer og få kontakt. Det gjør det enklere å få en god forståelse av markedet, sier Duarte.
Sammen med Johnny Hårberg som også jobber i Norges sjømatråd skal han i jula lære brasilianerne å grille klippfisk.
- Les også: Norsk eksport av klippfisk er truet
- Les også: Klippfisk på alle bord
– Brasilianerne elsker grilling. Her skal vi lære brasilianerne hvordan de kan grille klippfisk. De griller jo alt annet, så vi må lære dem dette, sier Hårberg som håper det skal bli like populært som det er å grille kjøtt.
En av årsakene til at det satses ekstra hardt i Brasil fra Norges sjømatråd sin side er at ferdigprodukter fra Brasil og Portugal stjeler store markedsandeler. Derfor håper de at grilling av klippfisk kan bli et helt nytt marked for de norske produktene.