NRK Meny
Normal

Skal jobbe på spreng for å få fortgang rundt E8

I dag møttes Statens vegvesen og Tromsø kommune for å diskutere E8 gjennom Ramfjord. Veivesenet ser for seg byggestart i 2018, men det vil ikke byrådslederen ha noe av.

Øyvind Hilmarsen

Byrådsleder i Tromsø, Øyvind Hilmarsen, var godt fornøyd etter møtet med Statens vegvesen.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Det var et godt møte. Det er viktig at vi samarbeider godt med Statens vegvesen videre, sa byrådsleder i Tromsø kommune, Øyvind Hilmarsen, da han kom ut fra møtet mellom kommunen og Statens vegvesen.

På agendaen sto blant annet prosessen med E8 gjennom Ramfjord. En lang prosess, som tidligere i sommer kom et steg nærmere realisering.

Men det er fortsatt usikkerhet rundt byggestart.

– Først må vi få en reguleringsplan ut på høring. Det satser vi på å få gjort i 2016. Så må vi få på plass et kostnadsoverslag ut fra reguleringsplanen, slik at prosjektet kan vedtas på Stortinget. Med alle prosessene vi må gjennom, ser vi for oss byggestart i 2018, sier regionveisjef, Torbjørn Naimak.

Det mener Øyvind Hilmarsen blir for seint.

– Vi kommer til å jobbe på spreng for å få fortgang i saken, slik at vi kan sette spaden i jorda innen den tid, sier han.

Før den tid må de også se på hvordan de kan ta hensyn til de mange innsigelsene som har kommet inn rundt den østlige traseen.

– Vi har bestemt oss for at veien skal ligge på østsiden av Ramfjorden, på samme side som dagens vei ligger nå. Så må vi se på hvordan vi kan ta best mulig hensyn til det som ligger i de forskjellige områdene veien skal gå gjennom, sier Hilmarsen.