NRK Meny
Normal

Skader for millioner etter Skattørabrannen

Brannen hos maskinentreprenør Stig Kristiansen kan ha ført til skader i millonerklassen.

Brann Skattøra

Brannen startet hos maskinentreprenørfirmaet Stig Kristiansen

Foto: Sveinung Åsali

Nå står det nedsota kjøretøy inne i lokalene. Garasjeporten bærer preg av et kraftig trykk. Så var det også alarm om eksplosjon som ble slått lørdag ettermiddag på Skattøra.

Brannvesenet og de andre nødetatene rykka ut med alt tilgjengelig mannskap.

Møtt av kraftig røyk

– Vi kunne raskt slå fast at det hadde vært noe form eksplosjon i bygget, sier utrykningsleder i Tromsø brann og redning Inge Jakobsen til NRK.

Røykdykkere har gjennomsøkt lokalene på Skattøra

Røykdykkere har gjennomsøkt lokalene på Skattøra

Foto: Sveinung Åsali / NRK

-Vi ble møtt av kraftig røyk. Først sendte vi inn et lag med røykdykkere for å undersøke situasjonen. Situasjonen ble avklart etter relativ kort tid og det ble slått fast at det ikke var fare for ytterligere eksplosjoner.

Utstyr for millioner

Utenfor lokalene står eier av bedriften Stig Kristiansen. Han kan bare konstatere at et par vakuum- og pumpebiler kan være ødelagt. Lokalet er kraftig nedsota. Inne i lokalet er det også verktøy og annet utstyr som kan være gått tapt i brannen.

Stig Kristiansen uten for sine ødelagte lokaler på Skattøra

Stig Kristiansen uten for sine ødelagte lokaler på Skattøra

Foto: Sveinung Åsali

– Jeg har ingen teori på hva som er årsaken til brannen. Det kan være noe elektrisk, hva vet jeg, sier Kristiansen.

Bedriften har flere oppdrag som venter over helgen. Det er usikkert hvordan det skal gå. Kristiansen priser seg lykkelig over at de har andre biler klare til oppdrag som stod ute i vinterkulda. De er ikke påført skader.

– Det blir en utfordring, men drifta skal gå videre. Jeg har aldri opplevd maken. Heldigvis har vi lokaler i 2. etasje som vi også kan bruke, sier Kristiansen. Han står også som eier av bygget som huser flere andre bedrifter. Noen av disse lokalen har fått røykskader.