NRK Meny
Normal

Sjøvegan sikra videre asyldrift: – Vi er både glad og letta

Sjøvegan statlige mottak er sikra fortsatt drift etter at kommunen har fått en ny midlertidig kontrakt for å ta imot enslige mindreårige asylsøkere.

Sjøvegan statlige asylmottak

Sjøvegan statlige mottak er sikra fortsatt drift etter å ha fått en ny midlertidig kontrakt for å ta imot enslige mindreårige asylsøkere.

Foto: Jenny Sørensen Myrvoll

– Vi er både glad og letta, sier ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Det er bare få dager sia Salangen kommune sikra seg ny kontrakt for Sjøvegan statlige mottak, for fortsatt å kunne ta imot enslige mindreårige asylsøkere. I sommer tapte kommunen en anbudsrunde mot Hero Norge AS for denne type drift.

– Vi er veldig glad – og letta over – at vi nå har en ny kontrakt med UDI, sier ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

Sigrun Wiggen Prestbakmo

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) er svært glad for at Sjøvegan mottak kan drive videre.

– Vi har 26 års erfaring med å drive mottak for enslige mindreårige. Et helt lokalsamfunn og en hel kommunal organisasjon har vært og er innstilt på at vi skal holde på med dette, og vi har bred og lang erfaring, sier ordføreren.

Seks års kontrakt

Kontrakten som nå er inngått er på tre ganger to år. Sjøvegan mottak kan ta imot 40 enslige mindreårige om gangen, i alderen 15 til 18 år. Vanligvis tar de imot tre ganger så mange i løpet av et år. Noen kommer mens andre etter hvert bosettes andre steder og i ulike boformer.

– Denne ganske store gjennomstrømminga av asylsøkere ser vi på som et kvalitetsstempel, sier Wiggen Prestbakmo.

– Det betyr at vi gjør ungdommene raskt klare til bosetting. Vi har også en avtale med Sjøvegan videregående skole som også satser mye nettopp på enslige mindreårige asylsøkere. Der får de integrert og tilpassa opplæring i et nivåbasert system, sier ordføreren.