NRK Meny
Normal

Sjekk hva de klarer å gjøre med fire Gore-Tex-jakker fra forsvaret

Når du tar på deg en jakke, er kanskje ikke musikk det første du tenker på. Helt til nå. Se video i bunnen av saken!

Musikk forsvaret jakker

Kaptein Hans Petter Vabog, kaptein Eivind Siljeholm, løytnant Erik Fossen Nilsen og fenrik Karoline Mellingen underholdte i fylkestinget.

Foto: Troms fylke

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge innledet tirsdag starten på fylkestingets desembersamling på en litt annerledes måte.

Fire finstemte Gore-Tex-jakker, ledet av kaptein Hans Petter Vabog, utfoldet seg musikalsk til stor beundring og latter fra fylkestingets medlemmer.

– Det var et fantastisk samspill, veldig tøft og sterkt. Det var helt fascinerende å være vitne til, sier kommunikasjonssjef i Troms fylkeskommune, Knut Are Mortensen.

Også fylkesordfører Knut Werner Hansen lot seg fascinere.

– Jeg vet ikke om det er en beskjed til fylkestinget, men det går an å si mye uten ord. Jeg bare nevner det, kommenterte Hansen humoristisk etter den musikalske seansen.

Mortensen eller Hansen ser ikke bort ifra at innslaget henger sammen med at forsvarssjefen i høst foreslo å legge ned forsvarsmusikken i Nord-Norge.

Men major i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, Geir Nordeng, sier det er ment å være et humoristisk stykke uten baktanke.

– Musikerne har valgt ut musikkstykket, og det var egentlig ikke en baktanke med det. Men de i salen kan tolke det som de vil, Nordeng.

– Men vi er i en vanskelig periode, det vet jo alle. Men det var ikke en spesiell baktanke med akkurat dette, sier han.

Se videoen!