NRK Meny
Normal

Siv Jensen til kraftig angrep mot Tromsø kommune

Muskelsyke Steffen fra Tromsø ble tema på Frps landsmøte, og partilederen gikk til kraftig angrep mot Tromsø kommune. – De kan være helt trygge på at vi skal ivareta pasientene på akkurat samme måte som tidligere, svarer ordføreren.

Landsmatet Fr.P 2017

Siv Jensen gikk til angrep mot Tromsø kommune under partiets landsmøte fredag. Her sammen med partikollega Per Sandberg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For saken om 31 år gamle Steffen Gamst Pedersen i Tromsø virket å berøre mange i salen. Han lider av en svært alvorlig muskelsykdom, og i dag ble han tema i partileder Siv Jensens tale til Fremskrittspartiets landsmøte.

Jensen gikk til kraftig angrep på ledelsen i Tromsø kommune som ikke vil forlenge avtalen med private selskaper i omsorgstjenesten.

– Hvor viktig er det at partileder Siv Jensen tar dette opp i en landsmøtetale?

– Jeg synes det er utrolig viktig. Det viser at vi fokuserer på det, for dette er en sak som er viktig for oss. Det handler om kvaliteten for eldre, og det er utrolig viktig for Fremskrittspartiet, sier leder Kristian Wilsgård i Tromsø Frp.

Steffen og familien er godt fornøyd med det private omsorgstilbudet som de får i dag, men Tromsø kommune skal nå si opp avtalen med det private firmaet.

– La Steffen få beholde verdighet og valgfriheten, sa Siv Jensen til stor applaus på landsmøtet.

– Det har vært en viktig sak for oss. Under forrige byråd innførte vi fritt brukervalg, og vi ser at dette har vært til stor hjelp for mange. Da blir det merkelig for oss at det fjernes av prinsipielle årsaker av venstresiden, sier Kristian Wilsgård.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristin Røymo

Ordfører Kristin Røymo (Ap) i Tromsø kommune avviser at tilbudet svekkes.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Fjerner ikke tilbudet

Ordfører Kristin Røymo (Ap) i Tromsø kommune avviser at de reduserer tilbudet.

– Tromsø kommune kommer ikke til å fjerne tilbudet. Det kommer vi til å beholde, selv om det ikke er private aktører. Både Siv Jensen og Kristian Wilsgård kan være helt trygge på at vi skal ivareta pasientene på akkurat samme måte som tidligere, sier Røymo.

Hun sier kommunen må utvikle det offentlige tjenestetilbudet, og at det vil jobbes mye med dette.

– Vi må levere, og det gjør vi i dag. Helsetilbudet i Tromsø skal være kjempegodt, og det er det i dag. Men vi skal jobbe for at det blir enda bedre, sier Røymo.

NRK Troms gjør oppmerksom på at Steffens mor, Anne Mari Rahkonen Berg er ansatt i NRK og har det journalistiske ansvaret for NRKs sendinger på finsk.