NRK Meny
Normal

Siktede har tidligere vært i politiets søkelys

– Mannen som er siktet etter at en slektning fra Balsfjord døde av hodeskader sist helg har tidligere vært i kontakt med politiet. Det bekrefter etterforskningsleder i politiet.

Bolig til avdøde på Storsteinnes

I dette huset på Storsteinnes i Balsfjord ble avdøde funnet med hodeskader. Han døde senere av skadene.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Vi ønsker ikke å kommentere hvilken kontakt vedkommende har hatt med politiet tidligere. Det sier politioverbetjent John-Kåre Granheim ved Målselv lensmannskontor til NRK. Siktedes forsvarer, Sven Crogh vil ikke kommentere informasjonen, eller om hans klient er tidligere straffedømt.

Det var sist helg at en mann ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mannlig slektning av siktede ble funnet med hodeskader i sitt hjem på Storsteinnes. Mannen døde senere av skadene.

Avhører vitner på nytt

Politiadvokat Frode Stock

Frode Stock er advokat i Troms politidistrikt.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Politiet har dannet seg et foreløpig bilde av hendelsesforløpet. Det sier politiadvokat Frode Stock til NRK. Han vil ikke utdype dette – da det ennå gjenstår mye etterforskning og flere vitneavhør.

I løpet av uken skal flere av vitnene som allerede har vært avhørt forklare seg på nytt. I tillegg foretas det tekniske undersøkelser i og rundt bopelen til avdøde som var 56 år.

Etterforskningen så langt tyder på at det kun var de to slektningene til stede i avdødes hjem fredag. En drosjesjåfør fant mannen med store hodeskader i huset sitt. I en grillhytte på eiendommen oppholdt den siktede slektningen seg.

Husker fortsatt ingenting

Advokat Sven Crogh

Advokat Sven Crogh er den siktedes forsvarer.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Min klient har fortsatt ingen forklaring rundt dødsfallet. Han erkjenner ikke straffskyld og husker ikke mere fra det aktuelle tidsrommet enn det han tidligere har sagt til politiet, sier advokat Sven Crogh.

Det er planlagt politiavhør av den siktede onsdag neste uke. Han er varetektsfengslet i to uker i Trondheim fengsel.

– Jeg holder min klient orientert om den pågående politietterforskningen dersom det dukker opp ting som har betydning for han å vite. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier siktedes forsvarer.