NRK Meny
Normal

Sikret livsviktige poeng med rumpa

Magnar Ødegaard scoret sitt første mål i TIL-drakta med rumpa i kampen mot Lillestrøm. Scoringen kan vise seg å bli svært viktig dersom TIL skal beholde plassen i eliteserien.

Reaksjoner etter kampen mellom TIL og Lillestrøm.

Magnar Ødegaard jublet etter å ha scoret med rumpa i kampen mot Lillestrøm. Se hva han og flere andre synes om søndagens oppgjør i "Etter kamp" fra Alfheim.

Laster innhold, vennligst vent..

Tre poeng var eneste utvei for Tromsø da de tok imot Lillestrøm på Alfheim søndag. Før kampstart lå «Gutan» med to føtter godt plantet i nedrykkssumpen, med 22 poeng. Men ikke mange poengene over dem lå Lillestrøm med 28 poeng.

Og TIL fikk en drømmestart på kampen, da Magnar Ødegaard satte inn 1–0 med rumpa etter ett minutt spill.

– Det var en viktig scoring. Jeg får prøve å sette neste scoring med en annen kroppsdel, sier Ødegaard etter kampslutt.

Et drøyt kvarter senere doblet Thomas Lehne Olsen ledelsen etter en kontring.

– Jeg ser at Morten (Gamst Pedersen, journ.anm.) går opp og satser på at han klarer å heade ballen videre. Da han klarte det var det bare for meg å sette ballen i mål, sier Olsen.

Det var hjemmelaget som dominerte i førsteomgangen på Alfheim. LSK-trener Arne Erlandsen var ikke imponert av det hans menn klarte å prestere.

– Det er den dårligste omgangen Lillestrøm har spilt i min tid som trener i klubben. Vi var altfor passive, sier Erlandsen etter kampen.

Det samme mener Simen Kind Mikalsen.

– TIL dominerte førsteomgangen helt. Vi var på etterskudd i alt vi gjorde, sier han.

Thomas Lehne Olsen

Thomas Lehne Olsen scoret det avgjørende målet for TIL mot Lillestrøm.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Nervøst på slutten

Og nevnte Simen Kind Mikalsen var mannen som fikk opp spenningen på Alfheim i andre omgang. Da fikk Lillestrøm opp intensiteten i spillet sitt, og etter drøye ti minutter spill etter pause ga TIL bort en scoring til Lillestrøm, da Mikalsen fikk stå helt alene på åpent mål.

– Det ble litt nervøst utover i omgangen. Men jeg er veldig imponert over guttene i dag. De klarte å forsvare ledelsen. Det må vi gjøre av og til, og det viser hvilken karakter vi har klart å bygge opp i laget den siste tiden, sier TIL-trener Simo Valakari.

Viktige poeng

Med tre poeng tok TIL et viktig steg bort fra nedrykk. Aalesund var sjanseløse borte mot Sandefjord, og Sogndal ga fra seg poeng hjemme mot Molde.

– Jeg synes vi har gode muligheter til å berge plassen. Vi har vært gode hjemme de siste kampene, og vi skal bare bli bedre og bedre, sier målscorer Magnar Ødegaard.

Lillestrøm tok derimot et steg nærmere nedrykksstriden. Noe Simen Kind Mikalsen er fullt klar over.

– Vi har hatt mange smash-muligheter for å sikre plassen, uten at vi har klart det. I dag kommer vi ikke opp på det nivået vi skal være på, så vi har fortsatt noe å jobbe med. Men vi møter en del av bunnlagene nå fremover, og vi må bare ta de poengene, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..