NRK Meny
Normal

– Publikum vil merke lite til sikkerhetstiltakene

Publikum får komme tett på spillerne under Sjakk-OL når kampene starter i Tromsø lørdag, lover administrerende direktør for arrangementet.

Sjakk-OL

Det er satt i verk en rekke sikkerhetstiltak under Sjakk-OL på bakgrunn av terrortrusselen som har preget landet den siste tiden.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Publikum kommer til å være veldig tett på. Det er mulighet til å sitte noen få meter unna, men det er sperrebånd mellom spillerne og publikum, sier administrerende direktør for Sjakk-OL 2014 Børge Robertsen.

Det er satt i verk en rekke sikkerhetstiltak også på bakgrunn av terrortrusselen som har preget landet den siste tiden.

– Spesielt med tanke på det terrorbildet som har vært i Norge den siste uken, sier Robertsen.

Børge Robertsen

Administrerende direktør for Sjakk-OL i Tromsø, Børge Robertsen, håper at publikum vil merke lite til sikkerhetstiltakene.

Foto: Nils Mehren / NRK

Har eget sikkerhetsselskap

Det er hektisk virksomhet i Macks tidligere bryggerilokaler i Tromsø, bare timer før arrangementet braker løs med åpningsseremoni fredag kveld.

Sjakk-OL i Tromsø har et eget sikkerhetsselskap, Movement Strategies, i sving for å gjøre sikkerhetsanalyser sammen med politiet. De har satt i gang nødvendige sikkerhetstiltak.

– Forhåpentligvis vil publikum merke lite til sikkerhetstiltakene, sier Robertsen til NRK.

– Må ha sikkerhetsplaner på plass

Direktøren vil ikke gå inn på om de regner arrangementet som et utsatt mål.

– Alle arrangement av dette formatet og kaliber som har så mange internasjonale gjester vil alltids måtte ha sikkerhetsplaner på plass, forteller Robertsen.

Alle som skal inn i mesterskapslokalet må inn gjennom sluser, ikke ulikt de man finner i sikkerhetskontrollen på flyplasser.

– Jeg finnes ikke bekymret

Lena Halvorsen er en av mange frivillige under Sjakk-OL. Som styreleder i Tromsø Sjakklubbs Ungdom skal hun være med på å arrangere et eget mesterskap i mesterskapet for barn og unge.

Hun er trygg på at sikkerheten er ivaretatt.

– Jeg finnes ikke bekymret i det hele tatt. Jeg skjønner at det er sted som kan være et naturlig mål, men så tenker jeg at vi skal ikke være så redd for å dø at vi ikke tør å leve. Det er mitt motto, sier Halvorsen.

Administrerende direktør, Børge Robertsen, er sikker på at det kommer til å bli et sikkert mesterskap.

– Ja, absolutt. Vi har gode rutiner som er på plass, og vi har brukt mye tid og ressurser på det. Da forventer vi at sikkerhetsopplegget er i henhold, sier Robertsen til NRK.