NRK Meny
Normal

30 dagers ubetinget fengsel for å ha sendt hunden på politiet

Da politiet skulle hente ut samboeren nektet den tiltalte, og kommanderte hunden til å angripe politiet. I dag ble han dømt til 30 dager ubetinget fengsel.

Indre Finnmark tingrett

Dommen fra Indre Finnmark tingrett begrunner at mannen dømmes til 30 dager ubetinget fengsel.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

To politibetjenter skulle bistå helsevesenet i å bringe tiltaltes samboer til legeundersøkelse, men kom til stengt hus. De satte så en stige opp til verandaen, og da kom tiltalte ut med et jernrør i hånden.

Ifølge dommen fra Indre Finnmark tingrett skal mannen ha sagt at ingen fikk snakke med samboeren.

«Ta dem, ta dem!»

Etter en stund kom tiltalte til slutt ut inngangsdøren. Han gikk med knyttet neve rett opp i ansiktet på politiet og informerte igjen politiet om at de ikke fikk snakke med samboeren hans. Han skal nesten ha lyktes med å slå en av betjentene.

Som følge av handlingene sine ble mannen lagt i bakken og påsatt håndjern.

Så roper han «ta dem, ta dem, ta dem!». Hunden reagere umiddelbart og biter en av betjentene i armen, den andre i benet.

I dommen kommer det frem at hunden var rolig helt frem til tiltalte ropte, og at det tydelig ikke var instinktivt. Betjenten som ble bitt i leggen har tidligere sett og vært i kontakt med hunden, og understreker at den er rolig og snill.

Erkjenner ikke straffeskyld

Mannen er 51 år, tidligere straffedømt, og bøtelagt en rekke ganger. Han er i tillegg til å være siktet for å ha hindret politiet i å utføre jobben sin og ha sendt hunden på de, siktet på to andre punkter.

Tiltalte er også siktet for å ha vært verbalt truende og hevet knyttneven mot en drosjesjåfør, samt å ha røsket i taksameteret.

En annen gang skal han ha forsøkt å bryte opp ytterdøren til Distriktpsykiatrisk senter i Lakselv, for så å ha truet med å knekke nakken på personalet om de ikke slapp han inn. Han rev i persiennen og ropte at han skulle rive bygget.

Mannen har ikke erkjent straffeskyld i noen av tilfellene. I tilfellet hvor hunden angrep politiet påstår han å ha sagt "ikke ta mannen", og at hunden handlet på instinkt.

Han dømmes nå til 30 dagers ubetinget fengsel.