NRK Meny
Normal

Seks vil bli FE-direktør

Seks personer ønsker å bli direktør i Finnmarkseiendommen. Og flere finnmarkinger vil lede forvaltningen av land og vann i fylket.

 

Egil Olli
Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

 

I dag er siste søknadsfrist på direktørstillingen i Finnmarkseiendommen. Styreleder Egil Olli forteller at både kvinner og menn er interessert i stillingen.

I går var det kommet inn seks søknader inn til Bedriftskompetanse som på oppdrag fra FE-styret leder ansettelsesprosessen. Blant de seks søkerne er det flere finnmarkinger som vil ha jobb.

– Jeg ser at det er lokale søkere fra Finnmark, både fra den samiske og den ikke-samiske siden, for å si på den måten, forteller styreleder i Finnmarkseiendommen, Egil Olli.

– Jeg har ikke detaljerte opplysninger om kandidatene, men jeg synes det er flere interessante søkere, svarer Olli.

Vil ha flere søkere

Hvem de seks søkerne er, vil ikke styrelederen ut med. Men Olli ønsker seg allikevel flere å velge mellom.

– Vi får håpe at det kommer enda flere søkere, i dag er det siste dag å søke, sier han og kommer med en oppfordring til de som ikke har husket å søke.

Mye ansvar

Ifølge Olli er direktørstillingen den mest betydningsfulle stillingen i Finnmark akkurat nå. For vedkommende skal overta ansvaret for driften av mer enn 95 prosent av grunnen i Finnmark fra 1. juli og bygge opp forvaltningen i tråd med Finnmarksloven. Omsetningen er forventet å være 30 millioner kroner i det nye organet. Styrelederen selv vil ha en direktør med gode kunnskaper om fylket.

– Jeg tror at det er en fordel med god kjennskap til Finnmark og den kulturen vi har i fylket, sier han.

Stillingen er en åremålsstilling på seks år og er lokalisert i Porsanger. Noe som Olli mener kan være avgjørende for søkerne:

– Jeg tror det er mange som tar det med i vurdering om man skal eller ikke skal søke, sier han.

Spente ansatte

De 22 ansatte i Finnmarkseiendommen vil også få en ny sjef. Og tillitsvalgt for de ansatte organisert i Parat, Lill-Johanne Eliseussen er spent på søkerne.

– Vi er spent på hvem det er, men vi har ikke gjort noen formeninger om hvem det kan være. Vi tar det rett og slett når vi har søknadslista foran oss, sier hun.