Nå flytter Mack til nytt bryggeri i Balsfjord

Om noen uker trykker Mack på stoppknappen i Tromsø. Nå flytter bryggeriet til Nordkjosbotn, der det meste nå er klart til oppstart.

– Det blir en helt ny hverdag for de ansatte. med unntak av det som er inni flaskene, er det nesten ikke noe som er likt, verken emballasjen eller den nye teknologien, sier administrerende direktør i Mack, Harald Bredrup.

Han skal bruke mesteparten av sommeren på å få alt på plass i den nye fabrikken i Balsfjord for å gjøre den klar.

Det er stort sett nye maskiner og apparater som kommer på plass. Fra det gamle bryggeriet i Tromsø er det største som er med på flyttelasset, de store tankene til øl.

17.000 kvadratmeter

På innsiden av den nye fabrikken gjenstår det fremdeles en del byggearbeid, men ikke mer enn at Mack allerede er i gang med å flytte inn produksjonsutstyret.

Grunnflata er på 17.000 kvadratmeter, omtrent halvparten av det de har i Tromsø i dag. Men med alt på ett plan vil produksjonen gå mye mer effektivt.

Blant de ansatte som er veldig glad for flyttingen, er automattekniker Johan Karl Johansen, som bor på Storsteinnes.

Preproduserer brus

– Jeg ble ansatt under flytteprosessen, og skulle bare pendle til Tromsø i ett år. Nå har jeg gjort det i tre år, og det skal bli deilig å svinge til høyre ved Nordkjosbotn, sier Johansen, som tror mange det er positivt at Mack kommer til Balsfjord.

De siste månedene har Mack preprodusert øl og brus for sommeren. For når fabrikken i Tromsø trykker på stoppknappen om et par uker blir det ingen produksjon på to måneder.

Den administrerende direktøren garanterer at brus og øl vil smake som før, også når den kommer fra nye produksjonslokaler.

– Det er klart at det nye utstyret vil gi et lite utslag, men om vi produserer her eller i Tromsø vil ikke ha noe merkbart å si for smaken på brus og øl, sier Bredrup.