Hopp til innhold

Meteorsverm over Tana

Frank M. Ingelæ var ute for å tå bilder av nordlyset over Tanaelva, da han så meteoren gnistre og dele seg i flere biter på himmelen.

Meteorsverm over Tanaelva

Meteorsvermen lyste så kraftig over Tana at man kan se speilbildet av den i elva.

Foto: Frank m. Ingilæ

Lørdag kveld passerte Jorden gjennom et støvbånd fra en komet, og resultatet ble et kraftig utbrudd av flotte og spesielle, saktegående stjerneskudd.

Forholdene for å få øye på meteorregnet var best i Nord-Norge, og Frank M. Ingilæ i Tana var en av de heldige som ble vitne til fenomenet.

– Jeg var jo klar over at det ville komme en meteorstorm, og det var varslet mye nordlysaktivitet, så jeg tenkte jeg skulle ta en tur ut og ta noen bilder. Og jeg fikk se noen meteoritter, men det var ikke lett å få dem på kamera. Men jeg var heldig og fikk tatt bilde av den sterkeste meteoritten jeg har sett, sier Ingelæ.

Også andre steder i landet var folk ute for å få et blinkskudd av fenomenet.

Se flere bilder av meteorene her: - Et himmelsk fyrverkeri

Nordlys over Tanaelva

Både nordlyset og meteorene lekte på himmelen nær Skiippagurra i helga.

Foto: Frank M.Ingilæ


Meteorsvermen som kunne sees over jorda på lørdag, har fått navnet draconidene fordi stjerneskuddene ser ut til å komme fra et punkt i stjernebildet dragen, nord på himmelen.

Dersom du ikke fikk sett stjerneskuddene lørdag, får du flere sjanser.

Den 3. november kan du se meteorsvermen Tauridene, den 18. november er det leonidene, den 14. desember geminidene, og så årets siste forestilling som er ursidene 21. desember.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark