NRK Meny
Normal

Satser på tunnel-spleis til Håkøya

Tromsø kommune vil fortsatt ha utredet tunnel mellom Tromsøya og Håkøya. Støtter ikke fylkesrådet og vegvesenets anbefalinger om ny bru til Kvaløya.

Kvaløyforbindelsen

Det har blitt foreslått flere mulige traseer over Sandnessundet.

Foto: statens vegvesen

Torsdag ble det kjent at fylkesrådet i sin høringsuttalelse om den nye Kvaløyforbindelsen går inn for ny bru fra Langnes til Selnes på Kvaløya, noe også Statens vegvesen mener er den beste løsningen.

Kvaløyforbindelsen

Fylkesrådet støtter Statens vegvesen sin anbefaling om å bygge ny bruforbindelse til Kvaløya. Foto: Illustrasjon, Statens vegvesen

Foto: Illustrasjon, Statens vegvesen

– Dette er en fylkesvei og vi er opptatt av å få på plass en bymiljøavtale som gir rom for inntil 50 prosent statlig finansiering, sier fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo til NRK.

Satser på miljøstøtte

Men Tromsø kommune står fortsatt på sitt om å utrede en ny Kvaløyforbindelse via tunnel til Håkøya fra Holt, eller Giæverbukta.

Kristin Røymo

Byrådsleder i Tromsø, Kristin Røymo.

Foto: Kari Stokke Nilsen

– Vi mener regjeringen må være mere fleksibel i kriteriene for å få bymiljøavtale, og vi tror det er mulig å få statlige midler også om vi går inn for å bygge tunnel til Håkøya, og ikke lander på ny bru til Kvaløysletta, sier byrådsleder Kristin Røymo.

Hun sier det viktigste nå er å få utredet også tunnelalternativet fordi det fremdeles ikke er gjennomført. Utredningen vil ikke være ferdig før til høsten.

Av de fire alternativene for Kvaløyforbindelse omhandler to av dem tunnel til Håkøya fra Holt, eller fra Giæverbukta. De to andre forslagene var bru, enten nord eller sør for Sandnessundbrua.