NRK Meny
Normal

Satser på topplassering i landsfinalen for ungdomsbedrifter

De ble beste elevbedrift i Troms. Nå skal elever fra Heggen videregående skole i Harstad forsvare Troms under landsfinalen i Trondheim

Elevbedrift fra Heggen videregående skole

Forsvarer Troms f.v. Mia Mathisen, Ingrid Vik, Malin Arntzen, Yvonne Skarvold og Karoline Angell Berntsen fra entreprenørskapsklassen ved Heggen videregående skole skal representere Troms på Nasjonal Gründercamp.

Foto: Kaja Baardsem/UE Troms

Denne høsten har nær 3500 elever fra videregående skoler over hele landet deltatt på lokale gründercamper hvor de har løst ulike oppdrag knyttet til energi og klima.

Elevene fra Harstad har kvalifisert seg gjennom å ha blitt kåret til de beste i Troms.

– Dette er en læringsform som engasjerer elevene. De får anvendt realfagene på et reelt oppdrag som fordrer at de oppdaterer seg på det siste innen energiteknologi. Vi håper elevene som deltar oppdager at kombinasjonen realfag og entreprenørskap er spennende og gøy, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

Med virkeligheten som læringsarena

Det er sjette år på rad at Enova og Ungt Entreprenørskap utfordrer ungdommen og arrangerer camp for elever på videregående skole.

– En av Enovas viktigste oppgaver er å bidra til å utvikle ny energi- og klimateknologi. Vi står foran store utfordringer knyttet til energi og klima og utvikling av ny teknologi er essensielt for å kunne møte disse. Derfor ønsker Enova å inspirere og engasjere de som skal utgjøre framtidens Norge, slik at de får interesse for grønt entreprenørskap og innovasjon, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør, Enova SF.

Oppdraget på den nasjonale gründercampen er strengt hemmelig inntil det offentliggjøres for deltakerne klokken elleve på tirsdag.

Elevene får et døgn på seg til å jobbe fram løsninger som overbeviser dommerpanelet, bestående av fagpersoner på feltet. Løsningene må være realistiske, nyskapende og framtidsrettede.

– Nyskaping er avgjørende

Energifinalistene inntar Charlottenlund videregående skole i tre dager. Etter et døgns hard jobbing med løsningsforslag og forretningsplan, går seks grupper videre til avsluttende finale på onsdag. Her presenteres løsningene for publikum og en jury bestående av energieksperter.

– Nyskaping og entreprenørskap er avgjørende for å kunne møte de energiutfordringene vi står overfor både nasjonalt og internasjonalt. Det blir spennende å høre hvilke løsninger ungdommene kommer opp med på årets oppdrag, sier Nakstad.

Kåring av vinner av Nasjonal Gründercamp 2014 finner sted på Charlottenlund videregående skole onsdag 5. februar klokken 13.