NRK Meny
Normal

Satser på profflag til Arctic Race of Norway

Erlend Sundstrøm fra Kobba Sykkelklubb i Sjøvegan vant Astafjordrittet i klassen Men Elite. Han håper å ha et profflag klart som kan delta på Arctic Race innen to år.

Erlend Sundstrøm

Erlend Sundstrøm har syklet Tour de Andrøja siden han var femten år. I dag stakk han av med seieren.

Foto: Marting Mortensen

– Det var tungt. Jeg var i brudd hele dagen, og det var motvind hele tiden bortsett fra starten da vi syklet oppover ved Salangen, sier Sundstrøm.

Han er selv fra traktene, og syntes det var fint å begynne i Salangen til tross for en tøff motbakke i starten.

– Ekstra artig å få begynne i Salangen, jeg syns bare det er fint at de har endret løypa. Men jeg måtte jobbe hardt da jeg lå alene i motvind, sier han.

Satser på Arctic Race

Sundstrøm forteller at Kobba Sykkelklubb er lag i etableringsfasen, og at de om to års tid satser på å være med i Arctic Race.

– Det er et stykke på veien, det handler jo om penger. Vi trenger en del sponsorer, for det koster å reise rundt, sier han.

Når får vi se et Nord-Norsk elitelag i Arctic Race?

– Vi spår to år, så er vi der. Laget er fortsatt i etableringsfasen, men gode ryttere begynner å komme på plass. Grunntanken er at hovedstammen av ryttere skal være Nord-Norske, men det kommer nok til å være noen sørfra som kommer opp etter hvert, sier han.

Martinsen leder sammenlagt

Til tross for «bare» 16 plass i eliteklassen i Tour de Andrøjas sykkelritt, er målet om en sammenlagtseier innen rekkevidde for Glenn Thomas Martinsen, som i går vant Harstad-Tidene løpet.

Glenn Thomas MArtinsen

Glenn Thomas Martinsen på vei over målstreken under Harstad-Tidene løpet på fredag.

Foto: Martin Mortensen

– Jeg er fornøyd, plasseringen betyr ikke så mye, det viktigste for meg var å ha kontroll på dem som deltar på trippelen. Nå er det bare å hvile seg til morgendagens konkurranse, sier Martinsen.

De fleste syklistene som var foran IK-hind løperen deltar ikke i Triple Challenge . Dermed legger Glen Thomas ut først i morgendagens fjellbakkeløp.