SAS ble forsinket etter yoghurtkaos

Passasjerene fra Tromsø til Oslo fikk fredag kveld en uvanlig begrunnelse på hvorfor flyet ikke var i rute.

Et fly fra SAS går inn for landing på Oslo lufthavn

FORSINKET: I går ble SAS forsinket på grunn av yoghurt.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Da SAS fredag kveld skulle gå fra Tromsø til Oslo ble det 50 minutter forsinket, med en begrunnelse fra kabinpersonalet de fleste av dem nok ikke hadde hørt før. En last med yoghurt hadde gått lekk i bagasjerommet, og måtte vaskes bort før flyet kunne gå videre.

– Flyet ble forsinket fra Tromsø, fordi yoghurten måtte vaskes ut av bagasjerommet for å hindre at bagasjen på neste flygning skulle bli skadet, sier pressekontakt i SAS Cathrine Sandegren til NRK.

Sandgren sier at det til hell gikk bra med bagasjen som var om bord i flyet da uhellet skjedde.

Tok igjen forsinkelse

Yoghurt-griset skal ha skjedd tidligere på dagen, og forsinket flyet. Denne forsinkelsen forplantet seg, slik at flyet allerede var forsinket da det landet i Tromsø for å plukke opp passasjerer.

– Det er svært sjelden at slike uhell skjer i lasterommene på våre fly, sier Sandgren.

Flyet kom inn til Tromsø fra Svalbard. Da det senere landet i Oslo, var det 30 minutter etter tid, ifølge Avinor. Flyet tok dermed inn noe av forsinkelen.

SAS har flere ganger blitt kåret til å være blant verdens mest punktlige flyselskap. Så sent som i 2014 var det kun nederlandske KLM som var mer punktlig enn SAS. 88,62 prosent av SAS' fly landet etter rute.

Både med og uten yoghurt.