Sarpsborg for sterke mot slitne TIL-bein

En marerittstart og tunge bein gjorde det vanskelig for TIL å ta poeng mot Sarpsborg 08.

Til ingen nytte

TIL satte inn det de hadde av offensive krefter for å snu kampen mot Sarpsborg, men verken Runar Espejord eller Sofien Moussa klarte å score de nødvendige målene.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Vi var ikke i nærheten av å ha den energien vi skulle ha. Særlig førsteomgangen var dårlig, sier TIL-Trener Bård Flovik etter kampen mot Sarpsborg 08.

I strålende sol startet kampen alt annet enn glitrende for hjemmelaget. Allerede etter ett minutt ble Kristoffer Tokstad felt av TIL-kaptein Simen Wangberg innenfor 16-meteren. Steffen Ernemann var sikker fra krittmerket og sendte Sarpsborg 08 i en tidlig ledelse.

Laster innhold, vennligst vent..

– Han er på foten min, så jeg mener det er klar straffe, sier Tokstad.

Videre utover i omgangen klarte aldri TIL å skape store muligheter. Sarpsborg fikk mer flyt i spillet de gangene de hadde ballen. I det 27. minutt tredde gjestene Jonas Lindberg gjennom. Nok en gang måtte TIL ty til ulovlige midler i boksen, denne gangen ved keeper Gudmund Kongshavn. Ny straffe, ny scoring fra Steffen Ernemann.

Nytt liv i kampen

Etter 39 minutter skapte Thomas Lehne Olsen nytt liv i kampen, med sin fjerde scoring på fire kamper, og lagene gikk til pause med 1–2.

Den andre omgangen bølget litt frem og tilbake, uten de store mulighetene, før Sarpsborg fikk et mål annullert i det 62. minutt. Drøye ti minutter sener fikk gjestene nok en scoring annullert for offside.

Da klokka tikket mot 90 minutter klarte TIL å sette gjestene under press, men Sarpsborg murte godt igjen i forsvar, og fikk med seg alle tre poengene fra Alfheim.

– Dette smaker godt. Vi var gode i førsteomgang, ikke fullt så gode i andreomgang, men på 2-0 har vi muligheter til å score enda flere mål, så jeg synes vi vinner fortjent, sier Sarpsborg 08s trener, Geir Bakke.

Glade særpinger

Sarpsborg 08 kunne takke de tilreisende supporterne etter 2-1-seieren borte mot Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Sliter etter cupkampen på onsdag

TIL-kaptein Simen Wangberg var ikke like fornøyd:

– Det var ikke mye guffe i dag. Det var rett og slett blytungt. Den første halvtimen er langt under pari, vi kommer ikke oppi dem og vi er ikke i nærheten av å være der vi skal være, sier han.

Wangberg ble byttet ut til pause fordi han følte seg tung i kroppen. Trener Bård Flovik sier at cupkampen mot Odd tidligere i uka, som endte med TIL-seier etter ekstraomganger, har påvirket lørdagens prestasjon.

– Vi har fulgt spillerne godt opp etter Odd-kampen, og vurderte det slik at folk var godt nok restituert, men det er åpenbart at de 120 minuttene på onsdag har hatt litt å si, sier Flovik.

TIL tar dermed sommerferie med 13 poeng på 13 kamper, og tre hjemmetap. Det er ikke godkjent, ifølge Flovik.

– Særlig at vi har tapt så mange hjemmekamper er ikke bra. På vårt beste har vi vært veldig gode, men bunnivået for er altfor lavt, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..