Får takk fra Japan for hjelp og støtte

Tromsøs samarbeidsby Sapporo takker for støtten de har fått i tiden etter jordskjelvet som rammet Japan denne måneden.

Arild Hausberg

Arild Hausberg har fått takkebrev fra Japan etter jordskjelv og tsunami.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

– Jeg vil uttrykke min ektefølte takknemlighet for deres vennlige meldinger og symptai i forbindelse med jordskjelvet som rammet Japan 11. mars, skriver ordfører Fumio Ueda i Sapporo i et brev til ordfører Arild Hausberg i Tromsø.

Både Sapporo og landet for øvrig har fått varme oppmuntringer fra hele verden som gir dem styrke, skriver han videre.

11. mars ble Japan rammet av både et jordskjelv og en påfølgende tsunami.

– Hyggelig

Ordfører Arild Hausberg sier det er hyggelig med takk, og at svaret kom raskt. Han sendte sin hilsen i forrige uke.

– Det er hyggelig med takk. Jeg tenkte at de var opptatt med sin hverdag og ikke hadde tid til å svare, sier Hausberg til NRK.

Sapporo og Tromsø har samarbeidet over lengre tid gjennom Winter cities-bevegelsen, der de utveksler erfaringer og ser på løsninger for vinterbyer.

– Jeg har sendt en hilsen fra Tromsø der jeg uttrykker medfølelse i forbindelse med det som har skjedd. Hele folket er rammet av en katastrofe som er vanskelig for andre å fatte, sier Hausberg.

Ikke hardt rammet

Sapporo er ikke direkte rammet av jordskjelvet, men borgermester Fumido Ueda skriver i brevet at de gjør alt de kan for å bistå områdene som har blitt katastrofalt hardt rammet.

– Innbyggerne i Japan møter nå en tragedie uten sidestykke, og spør seg hva vi kan gjøre for ofrene. For øyeblikket gir Sapporo all mulig støtte ved å sende personell, penger og hjelpeutstyr, sier Fumio Ueda.