Sanker velgere på Facebook

Politikere driver valgkamp på internettsamfunn. – Fantastisk, sier valgforsker Frank Aarebrot.

 

Frank Aarebrot
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Det er valg til høsten, og det nyeste er å drive valgkamp på internett.

Et lite søk på nettsamfunnet Facebook, viser at en god del politikere i Troms har lagt seg selv ut på dette nettsamfunnet.

Et viktig verktøy

En av dem er Høyres Øyvind Hilmarsen.

– Jeg synes det er nyttig å bruke, for å kunne si hva jeg mener om saker og ting i tromsø og ellers, så det er et veldig nyttig verktøy for meg, sier han.

Facebook er et samfunn på internett hvor du kan legge ut bilder av deg selv, fortelle hva du står for, samt bli venner med andre personer.

Driver valgkamp på nett

I tillegg benyttes dette nettsamfunnet av politikere for å drive valgkamp.

Valgforsker Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen, synes dette er en svært god idè.

– Vi har jo et problem i formidlingen av politiske budskap i Norge. Vi er avhengige av at en journalist bearbeider budskapet til velgerne. Hvis den journalisten starter å kommentere og ikke referere, så har jo ikke politikerne noen kontroll over at det han mener er viktig, er det som journalisten skriver at han mener er viktig.

– Politikerne føler nok et behov for å kunne kommunisere direkte med velgerne, uten å gå omveien om media, sier Aarebrot.

Flere Troms-politikere på nett

Og Hilmarsen, han er helt enig med Aarebrot.

– Jeg synes at man får direkte kontakt med enkeltvelgere, der jeg kan sende mail og snakke med dem. Som politiker kommer jeg i kontakt med veldig mye velgere, og de kan komme i kontakt med meg.

I tillegg til facebook-bruker Hilmarsen, kan vi nevne leder i Tromsø SV, Gunnhild Johansen, Roger Ingebrigtsen i Arbeiderpartiet, og Jonas Stein Eilertsen i tromsø Venstre.