DIREKTE 14.05: En ny Mari Boine?

Elle Marja Eira fra Kautokeino spås en lysende framtid som artist. I ettermiddag spiller hun live på NRKs direktesending fra Festspillene i Nord-Norge.

Elle Marja Eira

Elle Marja Eira spås en lysende musikkarriere

Foto: Morten Pettersen

Elle Marja Eira spås en lysende framtid som artist. 31-åringen gir ut debutplata Iđitsilba (morgensølv) senere i år, men allerede har hun stor erfaring som sceneartist.

I fjor var hun blant annet med i Festspillenes turné i Finnmark.

I tillegg til turnésamarbeidet med Festspillene i Nord-Norge, har Elle Márjá Eira holdt en rekke konserter både med tradisjonell joik og egen musikk i inn- og utland.

Se dagens direktesendingen i opptak her:

Har spilt på urfolksfestival i Guatemala

Like før jul holdt hun konsert i forbindelse med det norske urfolksprogrammets 30-årsjubileum i Brasil. Hun var også i Guatemala og spilte blant annet på mayaenes urfolksfestival Ruk'u'x.

Ellers i dag blir det musikk fra italienske Elena Ledda.
Du får også møte Ragnar Olsen, Klaus Hagerup og Maryon Eilertsen.

Daglige sendinger

Hver dag denne uka sender NRK Troms og Finnmark én times direktesending fra torget i Harstad. Sendingen kan du få med deg på NRK P1 i Troms og Finnmark, på NRK1 eller i NRK sin nett-TV-spiller.

Fra scenen serveres en god blanding av direkteopptredener, intervjuer og arkivklipp fra festspillenes 50-årige historie.

Lørdag var det blant annet mulig å få med seg dronning Sonjas åpning av de 50. festspillene, og i går fikk vi en futuristisk og unik musikk fra London med Chrome Hoof.

Se tidligere sendinger: