NRK Meny
Normal

Sa opp jobb på grunn av politibetjent

Politibetjent spurte mann om han var «ute igjen», nå beklager politiledelsen.

Politi

Politiet i Vestfinnmark beklager at en politibetjent kommenterte en manns løslatelse i offentlighet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det var i mars at en mann, som nylig hadde sluppet ut fra fengsel, kom i snakk med en politibetjent ved det lokale lensmannskontoret.

Politibetjenten, som var sivil på tidspunktet, skal ifølge klagen som ble sendt til Vestfinnmark politidistrikt ha sagt: «Jaså, har du sluppet ut fra fengselet nå?». Mannen mener dette ble sagt høyt og tydelig slik at folk som var inne på utestedet hvor samtalen skjedde kunne høre det.

Morten Daae

Politimester Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt sier at hendelsen gir grunnlag for kritikk og beklager.

Foto: NRK

Politibetjenten har innrømmet å ha snakket med mannen, men har en annen versjon av hendelsen. Han sier at han spurte «om det var godt å være tilbake?» og mener at ordet «fengsel» ikke ble brukt.

Ifølge politibetjenten skal ikke mannen reagert negativt på det han ble spurt om, og han mener samtalen ikke ble oppfattet av andre.

Politimesteren beklager

Fungerende politimester på tidspunktet, Morten Daae, har beklaget det inntrufne og sier at hendelsen gir grunnlag for kritikk.

– En slik henvendelse fra en politimann i sivil bør ikke tas opp på et sted hvor mange er til stede og hvor det blir drukket alkohol, skriver Daae i svaret på klagen.

Klageren mener hendelsen er et brudd på politiets taushetsplikt og har skapt rykter i lokalmiljøet.

Mannen valgte som følge av hendelsen også å si opp jobben sin som følge av snakk i lokalmiljøet.