Ruben ble toppscorer i Kaiserslautern – premieres med landslagsplass

Ruben Yttergård Jenssen er ikke akkurat kjent for å være en målmaskin. I årets sesong endte han som toppscorer i Kaiserslautern, og onsdag ble han tatt ut i landslagstroppen.

Ruben yttergård jenssen

Ruben Yttergård Jenssen jubler etter scoring mot FC Union Berlin. Kanskje får han sin første scoring for landslaget.

Foto: Fredrik von Erichsen / DPA

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har fått med seg at hans tidligere Tromsø-elev har hamret inn mål i 2. Bundesliga denne sesongen. Han scoret i sesongavslutningen borte mot St. Pauli (tap 2-5) 15. mai.

Laster innhold, vennligst vent..

Faktisk endte midtbanespilleren Yttergård Jenssen opp som toppscorer i Kaiserslautern – med sine sju seriemål. Likt med den polske spissen Kacper Przybylko.

– Ja, det er vel smått utrolig, humrer Yttergård Jenssen overfor NRK.

– Jeg tror du hadde fått bra odds på det hvis du hadde tippet meg som toppscorer her før sesongen. Det er selvfølgelig veldig artig for min del at jeg virkelig har fått i gang foten i år. Har til og med scoret et mål med høyrefoten også, sier Yttergård Jenssen.

Onsdag ble midtbanespilleren tatt ut i troppen som skal møte Portugal (29. mai), Island (1. juni) og Belgia (5. juni).

Jakter sitt første landslagsmål

Men Yttergård Jenssen er ikke kjent for å score mange mål.

Han scoret bare fire mål på 170 kamper for Tromsø. Og står uten mål på A-landslaget på sine 35 kamper med flagget på brystet.

Så det er liten tvil om at det da vekker oppsikt at Yttergård Jenssen ender opp som sesongens toppscorer for Kaiserslautern.

– Nå har jeg 35 landskamper uten mål, så nå er det vel på tida at også jeg får mitt første landslagsmål, sier Yttergård Jenssen, selvsagt glad for å bli tatt ut i landslagstroppen nok en gang.

– Veldig artig å få være med landslaget igjen. Jeg trives utrolig godt der. Og har personlig hatt en god sesong, sier Yttergård Jenssen.

Hjem til Tromsø fredag

Fredag setter han kursen for noen dagers ferie hjemme i Tromsø. Om det blir retur til Tyskland og Kaiserslautern er slett ikke sikkert. Familien setter tingene sine på lager i Tyskland, men det trenger ikke bety et klubbskifte. Familieforøkelsen i august gjør at de uansett trenger mer plass.

– Slik det er nå er alle dørene åpne. Jeg er fortsatt i dialog med Kaiserslautern. Samtidig som de ser etter andre spillere, så ser jeg etter andre klubber. Og dette er en viktig beslutning for meg – og for familien. Nå er sesongen over. Og jeg kan bruke god tid på å være sikker på at jeg tar en riktig avgjørelse, sier Yttergård Jenssen.

Har sagt nei til konkrete tilbud

Han står foran sine fire-fem beste fotballår. Og er opptatt av å treffe med klubbvalget i sommer.

– Har du hatt konkrete tilbud?

– Det har vært en del konkrete tilbud som jeg har nei til. Som ikke har føltes helt riktig for meg og familien. Akkurat nå er vi litt på vent. Og håper det dukker opp noe som passer påalle mulige måter, både sportslig – for familien – og økonomisk, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Laster innhold, vennligst vent..