Fylkesordfører Ronald Rindestu er død

Tidligere fylkesordfører Ronald Rindestu er død.

Fylkesordfører Ronald Rindestu ønsker ikke å inkalle til ekstraordinært fylkesting

Ronald Rindestu er død.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

Tidligere fylkesordfører i Troms, Ronald Rindestu er død, 69 år gammel.

Senterpartimann


Rindestu var fylkesordfører for Senterpartiet fram til 2007 og hadde da hatt vervet i 12 år.

Ronald Rindestu var tidligere styreleder for Troms Røde Kors, men var nå sentralstyremedlem i Norges Røde Kors, da han plutselig døde torsdag ettermiddag.

Rindestu var også initiativtager til Kysten inn i EU.

Vemod og sorg

Roy Waage

Roy Waage minnes Rindestu som en stor hedersmann.

Foto: NRK

Roy Waage fra Kystpartiet jobbet sammen med Rindestu gjennom Troms fylkesting.

– Jeg mottok budskapet om Rindestus bortgang med vemod og sorg. Han har betydd mye for mange. Ikke bare i Troms, men spesielt i hele landsdelen, og også for mange i resten av landet., sier Waage til NRK.

Som en far

Rindestu har betydd svært mye for Waage.

– Han har vært en far for meg som politiker siden jeg kom inn i fylkestinget for 16 år siden.

Markant politiker

Waage mener Rindestu har vært en markant politiker som har gjort mye for små og store.

– Han tok godt vare på oss, og inkluderte oss alle i det viktige arbeidet vi skulle gjøre for innbyggerne i Troms og landsdelen for øvrig, minnes Waage.

– Når vi minnes Rindestu minnes vi en stor hedersmann. Våre tanker går til familien og han vil bli sårt savnet, sier Waage.

Troms Senterparti har fylkesårsmøte i Harstad i helga. Der blir det en minnemarkering. Partileder Liv Signe Navarsete vil også være til stede.

Ronald Rindestu

Ronald Rindestu døde torsdag 16. februar.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

– Tenkte helhetlig

Et raust menneske som også hadde hjerte for sine politiske motstandere, og en politiker som tenkte helhetlig om Nord-Norge. Slik beskriver mange den tidligere fylkesordføreren.

Ronald Rindestu var leder i Landsdelsutvalget i fire år. En av de som samarbeidet med han der var tidligere fylkesordfører i Finnmark, Arne Pedersen.

Han var utrolig raus. Han hadde et engasjement for hele Finnmark. Enten det var kyst eller innland hadde han et engasjement for det. Han var veldig romslig og helhetstenkende, og det var veldig lett å samarbeide politisk med han.

– Han stod i spissen for mange viktige politiske prosesser. Han hadde et særlig blikk for nordnorsk kulturliv og nordnorske kunstnere, noe jeg satte veldig pris på, sier Pedersen.

– Det var veldig fint å være sammen med han, og vi har fortsatt hatt kontakt etter at vi sluttet i politikken. Det var særdeles trist å høre at han har gått bort.

– Politiker og menneske på sitt beste

Ivar B. Prestbakmo

Ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo, partikollega av Ronald Rindestu.

Foto: Salangen kommune

– Han Ronald var politiker og menneske på sitt beste. Det vil si at du ser menneskene rundt deg. Enten du er enig eller uenig politisk så bryr du deg. Armen til han Ronald på skuldra har jeg kjent mange ganger. Sånn var han. Det sier partikollega og ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo.

– Han var en utrolig stødig fylkesordfører, både i ledelsen av fylkestinget, men vel så mye i den politiske rollen som fylkesordfører.

Når det gjelder å tenke på Nord-Norge som en landsdel, og være opptatt av hvordan bygge landsdelen til beste for de som kommer etter, der var Ronald en av politikerne i landsdelen som har satt sterkest spor etter seg, sier Prestbakmo.

– Løftet fram landsdelen

Anne Britt Norø fra Nordland satt i Landsdelsutvalget sammen med Rindestu.

– Det første jeg tenker på om Ronald var at han var en livsglad og positiv person, sier Norø.

– Han var kunnskapsrik, flink å organisere, og han hadde en egen evne til å finne fram til de rette folkene, og dra dem med.


– Han var også veldig resultatorientert. Han var først og fremst opptatt av å få resultater, fremfor å drive partipolitikk for Senterpartiet. Jeg har bare godt å si om han. Han var en samarbeidets mann som løftet fram lansdelen, og han var den store drivkraften i Barentssamarbeidet, sier hun.

Troms Senterparti har fylkesårsmøte i Harstad i helga. Der blir det en minnemarkering. Partileder Liv Signe Navarsete vil også være til stede.

Det er lagt ut kondolanseprotokoll på fylkeshuset i Tromsø.