Rogers i Tromsø legges ned

Utestedet Rogers i Tromsø legges ned etter 56 års drift. – Siste åpningsdag er 27. januar, sier daglig leder Stian Michalsen.

Utestedet Rogers i Tromsø

Etter nesten 60 år er det slutt for utestedet Rogers i Tromsø.

Foto: Privat

Bakgrunnen for nedleggelsen er at eierne av bygget har vedtatt å leie ut lokalene til en annen leietaker som skal drive to ulike utestedskonsepter. I en av etasjene blir det 18 års aldersgrense.

Så det er ikke økonomiske årsaker at driften innstilles, Michalsen?

– Nei. Vi har hatt god drift i mer eller mindre 11 år. Når huseier leier ut lokalene er dette en avgjørelse vi bare må akseptere og ta til etterretning.

Dermed er det altså slutt for et tradisjonsrikt utested i Tromsø som har vært drevet med 18 års aldersgrense. Et utested som har holdt stand i et marked som nå preges av stor konkurranse, særlig de siste tiårene.

Pris for beste «skeive»utested til Tromsøkvinne

Noen få pauser

Stian Michalsen

Daglig leder Stian Michalsen forstår at de ansatte synes nedleggelsen er trist. – Det synes jeg også, sier han.

Foto: Privat

Et par pauser har det vært siden starten for 56 år siden. I 1969 ble det foreløpig stopp for Rogers etter storbrannen i Tromsø sentrum. Det ble gjenåpning i 1972. På 2000-tallet hadde Rogers sin andre pause. Konkurrenten RGH tok over lokalene i sju år under navnene Ovenpå og Play. Men i 2007 gjenåpnet Rogers med Stian Michalsen i sjefsstolen.

Trist

Michalsen forstår at de 40 som mister jobben er triste. De fleste er deltidsansatte og ekstrahjelper.

– Trist er jeg også selv, dette er jo i utgangspunktet "barnet vårt", som er drevet av tre generasjoner. Vi er stolte av Rogers. Det er vel som en institusjon å regne, men alt har en ende og dit er vi kommet nå. Nå vil vi på en ryddig måte avslutte vårt forhold til ansatte, leverandører og samarbeidspartnere, sier den daglige lederen.