NRK Meny
Normal

Roger Nilsen nær trener-comeback

– Jeg har savnet fotballen, sier den tidligere fotballstjerna fra Tromsø.

Roger Nilsen

Roger Nilsen tar trolig over som trener for Fløyas 1. divisjonslag denne uka.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Tidligere utenlandsproff og A-landslagsspiller Roger Nilsen (44) bekrefter nå overfor NRK at han er nær en avtale med Fløya og Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) i Tromsø om en fulltids trenerjobb.

– Vi er enige om veldig mye – vi prater samme språk – for å si det sånn, men alle detaljer er ikke på plass ennå, sier Roger Nilsen til NRK.

Mannen som var en del av det norske landslags-eventyret på 90-tallet som venstreback på Drillos, har vært uten jobb innenfor fotballen siden han forlot Viking i 2011.

– Når man har vært ute av det en stund, kjenner man også litt på savnet. Jeg har hatt et ønske om å jobbe med fotball igjen. Og nå får jeg den muligheten gjennom Fløya sitt 1. divisjonslag for damer og NTG i Tromsø. Det frister, sier Roger Nilsen.

Kun én seier

Fløya sitt 1. divisjonslag har vært uten trener siden Odd Karl Stangnes fikk sparken i vår.

Hjemme mot Linderud/Grei 2. pinsedag vil trolig Roger Nilsen lede Fløya fra sidelinjen for første gang i kamp.

– Hvis alt ordner deg nå, er det naturlig at jeg leder Fløya i den kampen, sier Roger Nilsen.

Fløya har hatt en vanskelig start på sesongen og kun vunnet én av åtte seriekamper. Laget ligger bare ett poeng over nedrykksstreken i 1. divisjon. Og har nå vært uten hovedtrener i flere uker.

Strålende karriere

Roger Nilsen hadde en strålende karriere som spiller – både i Norge og i utlandet. Flest kamper ute fikk han for Sheffield United i Premier League, men han var også innom FC Köln, Tottenham og Grazer AK før han avsluttet den aktive karrieren i Molde og Bryne.

Totalt fikk Nilsen 33 A-landskamper (3 mål) for Norge, flere av dem i den fantastiske VM-kvaliken i 1992/93.

Som trener ledet Roger Nilsen Stavanger IF til opprykk fra til 2. divisjon i 2006 – før han i flere sesonger var både toppspillerutvikler og assistenttrener i Viking.

Før jul flyttet Nilsen tilbake til Tromsø etter mange år i Stavanger.