NRK Meny
Normal

Knivdrepte i 2005 - nå er hun tiltalt for å ha knivstukket igjen

I 2006 ble kvinnen dømt til åtte års fengsel for drap på en mann. Nå er den samme kvinnen tiltalt for å ha knivstukket en ny mann– to ganger.

Politi

Kvinnen knivstakk en mann i ei boligblokk på Fagereng i Tromsø i 2005.

Foto: NRK

Påtalemyndigheten har nå nedlagt påstand om forvaring for Troms-kvinnen. Dermed risikerer hun tidsubegrenset straff.

Førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause, sier til NRK at det er på grunn av gjentakelsesfaren at de ønsker å prøve forvaringsdom for retten.

Strafferammen er satt til inntil 12 år.

Kvinnen, som på Finnsnes i fjor knivstakk samboeren sin, ble i Hålogaland lagmannsrett 26. juni 2006 dømt til åtte års fengsel for drap på en mann.

Hun hevdet da at hun handlet i nødverge, men retten mente at kvinnen måtte dømmes etter tiltalen for forsettlig drap. Hun ble da dømt til 8 års fengsel og satt fengslet i seks år.

Knivstakk igjen

Nå er kvinnen tiltalt for å ha knivstukket sin samboer to ganger i 2013.

Natt til søndag 2. juni i fjor knivstakk hun sin samboer, og 2. september i fjor knivstakk hun samme mann igjen. Han ble da fløyet med ambulansehelikopter til sykehus i Tromsø hvor han ble operert for skadene.

– Det er på grunn av historikken at vi har lagt ned påstand om forvaringsdom, sier Fause.

Kvinnen ble ikke varetektsfengslet første gang hun knivstakk sin samboer på Finnsnes i juli i fjor, men har etter at hun knivstakk samme mann på nytt vært varetektsfengslet siden september i fjor.

Kan få lengre enn 12 års fengsel

I en normal fengslingssak er det vanlig med prøveløslatelse etter to tredjedeler av soningstiden, men ved forvaringsdom må den fengslede selv begjære prøveløslatelse.

Påtalemyndigheten kan også begjære videre fengsling etter at minstetiden er sonet. På den måten kan kvinnen i realiteten ende opp med lengre fengselsstraff enn 12 år.

Saken skal opp i Senja tingrett til våren. Påtalemyndigheten har innkalt seks vitner, to rettspsykiatere og én rettsmedisiner.