Riksadvokaten vurderer å gjenoppta 14 år gammel drapsgåte

Erling Eriksen ble funnet drept i sitt nedbrente hus i 2002. 14 år senere er det kommet tips som knytter den tidligere siktede mannen til drapet.

Breivikeidet

Erling Eriksen (85) ble funnet omkommet i sitt brannherjede hjem på Breivikeidet utenfor Tromsø.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Nå skal Riksadvokaten vurdere om etterforskningen av den 14 år gamle drapssaken skal gjenopptas.

Erling Eriksen ble funnet død i sitt nedbrente hus på Breivikeidet i Tromsø i 2002. I TV2 programmet «Åsted Norge» sier et vitne at han vet hvem som står bak drapet. Det er mannen som tidligere var siktet for drapet.

Mannen som igjen er i politiets søkelys satt fengslet i over et år før saken mot ham ble henlagt på grunn av manglende bevis.

Må gjenåpnes før avhør

Før mannen kan avhøres må Riksadvokaten gjenåpne saken.

– Det er alltid krevende å gjenoppta en så gammel etterforskning, men vi må formelt gjenåpne saken før mannen som er navngitt kan avhøres, sier førstestatsadvokat Lars Fause til NRK.

Han sier det i all hovedsak er opplysningene som kom frem i programmet Åsted Norge som er bakgrunn for at de ønsker å gjenoppta etterforskningen av drapssaken fra 2002.

Breivikeidet

Politiet dekket over branntomta på Brevikeidet i 2002 med et telt.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Mannen som ringte inn tipset til TV2-programmet sier mannen var lovet et lån på 50.000 kroner av Erling Eriksen, men ble gjort til narr da han spurte etter pengene.

– Da svartnet det for ham og han mistet besinnelsen, hevder mannen.

Tipseren sier at den angivelige gjerningsmannen forsøkte å sette fyr på huset én gang, men lyktes først på andre forsøk.

Obduksjonen den gang viste at Erling Eriksen var død allerede før brannen, og at han ble kvalt med en fille i halsen.