Tråleren "Northguider"
Foto: Marcus Krogtoft/NRK

Reketråler havarerte på Svalbard

Oppsummert

Reketråleren «Northguider» gikk på grunn nord i Hinlopenstredet på Svalbard 28. desember. Alle 14 ombord ble reddet av to redningshelikoptre som kom til.

 • Jobber intenst på «Northguider»

  Mannskaper jobber fortsatt for fullt med å fjerne drivstoff fra den grunnstøtte båten Northguider nord på Svalbard. I alt er mellom 65 og 70 personer i sving, opplyser Kystvakten til NRK lørdag kveld. Av disse er 50 fra kystvaktskipet KV Svalbard.

  Northguider
  Foto: Kystverket
 • Snart ferdig med å tømme trålar

  Iløpet av kvelden eller natta vil trulieg den havarert reketrålen Northguider på Svalbard vere tømt for olje, ifølge Kystverket. – No blir det jobba på spreng før vêret blir dårlegare, seier Rune Bergstrøm i Kystverket.

 • Tømming av havarist snart ferdig

  Iløpet av kvelden vil trolig arbeidet med å fjerne dieseloljen fra en havarert fiskebåt på Svalbard være ferdig. Det var i romjula at reketråleren «Northguider» gikk på grunn i Hinlopenstretet med vel 300 000 liter dieselolje om bord. – Nå jobbes det på spreng før været blir dårligere igjen, sier aksjonsleder i Kystverket, Rune Bergstrøm.

  Northguider
  Foto: Kystverket
 • Gjenopptar arbeidet med tråler

  Arbeidet med å tømme den havarerte reketråleren Northguider for dieselolje er nå tatt opp igjen, opplyser Kystverket. Tømmingen ble stanset i torsdag på grunn av dårlig vær. Da hadde man hentet ut vel 90 tonn av totalt 330 tonn dieselolje ombord.