Normal

Reiselivet ber om OL-statsgaranti

NHO Reiseliv har sendt brev til statsministeren med oppfordring om å innvilge OL-garanti.

Tromsø
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

I et brev til statsminister Jens Stoltenberg ber NHO Reiseliv regjeringa innvilge statsgaranti for avviklinga av OL i Tromsø i 2018.

NHO Reiseliv gir dermed sin støtte til søknaden fra Norges Idrettsforbund og Tromsø Romsa AS 2018 om garanti for til sammen 15,5 milliarder kroner.

Nett-TV: Samlet om Tromsø-OL

Norge for lite kjent

- Norsk reiselivs største utfordring er at Norge og det norske reiselivsproduktet er for lite kjent, mener NHO Reiseliv og viser til både Omdømmeutvalgets innstilling og Innovasjon Norges undersøkelser.

- Å være vertskap for avviklinga av et OL vil i betydelig grad bidra til å øke kunnskapen om og interessen for Norge som reisemål. Det sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Knut Almquist.

Lillehammer viste vei

- Erfaringene fra Lillehammer-OL viste økning i turismen i regionen både før og etter lekene. Samtidig har både investeringer før lekene og etterbruk av anleggene stor verdi for utvikling av nye opplevelsesprodukter og bedrifter, sier Almquist.

Vil øke investeringslysten

Ei tildeling av vinter-OL vil også medføre vekst i antall besøkende til Norge, både ferie- og fritidsbesøk og yrkesreiser i forbindelse med utviklinga av Tromsø som OL-by.

NHO Reiseliv ser ei avvikling av de olympiske leker i Tromsø som en stor og viktig mulighet til ågjøre Norge og det norske reiselivsproduktet kjent i utlandet, og for å fremme kvalitet, innovasjon oginvesteringslyst i næringa, heter det i brevet til regjeringa.