– Trodde nesen var brukket

Tore Reginiussen ut med hjernerystelse etter en knapp time da Norge slo Sør-Afrika 1-0. – Jeg trodde nesen var brukket, sier Reginiussen til NRK.

Tore skadet

Tore Reginiussen går av Ullevaal-matta sammen med landslagslege Thor Einar Andersen.

Alta-gutten fikk en albue i ansiktet fra Mphela Katlego etter 53 minutter, og ble liggende på gresset. Tre minutter senere måtte Tromsø-stopperen rusle av banen blødende fra nesen.

Dermed fortsetter uflaksen for Tore Reginiussen, som ble operert i begge lyskene i sommer. I fjor høst mistet han også viktige serie- og landskamper etter en tøff smell i ansiktet fra keeper Sead Ramovic i kampen mot Bodø/Glimt på Alfheim.

Etter kampen sa landslagslege Thor Einar Andersen dette om skaden til Reginiusen:

– Det så ille ut med det samme, jeg trodde nesen var brukket. Men det er den ikke. Trolig har Tore pådratt seg en lett hjernerystelse. Og det vil overraske meg om han ikke kan trene allerede på tirsdag, sier landslagslege Thor Einar Andersen til NRK.

Det er gode nyheter for TIL, som skal møte Bodø/Glimt på Aspmyra om åtte dager. Det så nemlig ille ut da spillerne begynte å vifte ute på banen...

Trodde nesen var brukket

Tore Reginiussen selv var hoven ved neserota etter kampen.

– Jeg fikk et slag i trynet og ble svimmel. Trodde nesen var knekt med det samme, men det er den ikke. Og det er jeg glad for. Irriterende, jeg hadde lyst å spille hele kampen når jeg endelig fikk sjansen, sier Reginiussen til NRK.

Etter 84 minutter fikk også Tom Høgli seg en smell – i høyrefoten– etter en stygg takling bakfra. Men han klarte å fullføre kampen – med smerter.

– Jeg fikk en låsning i leggen som gjorde veldig vondt, men jeg tror det skal gå greit, sier Høgli til NRK

Høgli fikk god kritikk etter kampen av påtroppende toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Tok ledelsen

Norge tok ledelsen tidlig i 2. omgang etter en dødball der Kjetil Wæhler scoret fra kloss hold.

Tromsøs Tore Reginiussen startet i midtforsvaret og Tom Høgli på høyre back. I tillegg startet også vadsøgutten Morten Gamst Pedersen (eks. TIL) fra start.

Morten Moldskred startet på benken. Men kom inn etter 77 minutter for Huseklepp.

Gamst nær scoring

I 1. omgang hadde Gamst Pedersen to muligheter til å score.

Først valgte han en pasning i stedet for å avslutte selv. Bare minuttet etterpå avsluttet Gamst bra med venstrefoten, men gjestenes keeper avverget skuddet fra finnmarkingen.

Erik Huseklepp hadde en stor sjanse til å gi Norge ledelsen etter 31 minutter på en glimrende pasning fra Gamst Pedersen, men ble for nølende alene med keeper.

Wæhler scoret

Rett etter pause kom 1-0-scoringen. Et langt innkast fra venstre ble stusset videre av John Carew. Bakfra kom Kjetil Wæhler i god fart og styrte sikkert inn sitt aller første landslagsmål.

Så ble Reginiussen skadet.

John Arne Riise burde doblet ledelsen på en perfekt crosser fra Tom Høgli, men blåste ballen over fra meget god posisjon.

Norge vant til slutt 1-0. Fullt fortjent mot et svakt sør-afrikansk lag.