NRK Meny
Normal

Redningsaksjon etter skuterulykke

Et skuterfølge måtte reddes av Sysselmannen etter at en person fikk en snøskuter over seg like ved Pyramiden.

Laster kart, vennligst vent...

– Det var svært tett snødrev og dårlig sikt. Ulykken skjedde trolig da sleden på den ene skuteren ble ødelagt, og skuteren fikk bråstans. Skuterføreren som kjørte etter lå veldig tett bak på grunn av det dårlige været, og kjørte rett inn i bakenden på skuteren foran, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Den bakerste skuteren veltet over den kvinnelige føreren. Hun hadde sterke smerter i armen og skuldra, og reisefølge mistenkte brudd.

Følget på tre skutere prøvde å ta seg til en hytte i nærheten, før de ringte Sysselmannen og ba om hjelp til å bli hentet ut.

– Det var veldig tett snøvær og vi var usikker på muligheten til å lande. Heldigvis ble det et opphold mellom bygene, og følget ble hentet ut av området, sier Andreassen.

Ulykken skjedde på bresystemet ved Ebbabreen i Petuniabukta like nord for den russiske byen Pyramiden. Følget på tre var på vei hjem til Longyearbyen etter en påskeferie på tur.

Kvinnen får behandling ved sykehuset i Longyearbyen.

Det har vært en travel første påskedag for redningsmannskapene på Svalbard. Helikoptrene til Sysselmannen har i løpet av dagen vært ute på fire oppdrag.

Tidligere i ettermiddag ble et turfølge på 19 skiløpere reddet ut fra Akademikerbreen på grunn av svært sterk vind og farlige forhold.