NRK Meny
Normal

Rederiet i sorg: – Han var svært godt likt

Skipper og kollegaer på M/S Fugløyfjord er i sorg etter at en ansatt, kollega og venn døde på arbeidsplassen.

Fugløyfjord

FISKEBÅT: En 36 år gammel mann omkom ombord fiskebåten onsdag denne uka.

Foto: Eskil Mehren

Det var den 36 år gamle Evgeny Doronin fra Russland som mistet livet i en arbeidsulykke onsdag denne uken.

Doronin var maskinist og fisker ombord på fiskebåten M/S Fugløyfjord, som fisket hyse i et område nord for Bjørnøya i Barentshavet da ulykken inntraff.

Han kom i klem mellom notvinsj og overbygg. Ifølge skipperen blir denne fjernstyrt fra skipperens posisjon, og den avdøde kan ikke lastes for hendelsen.

Fikk førstehjelp

I en pressemelding søndag kveld forklarer Roger Nilsen, skipper på M/S Fugløyfjord, at den avdøde var en godt likt ansatt, kollega og venn.

– Han utførte alltid sitt arbeid på en meget tilfredsstillende måte gjennom ni år i rederiet.

Den avdøde fikk umiddelbar hjelp da han kom i klem. En annen av mannskapet som også var på dekk da ulykka skjedde starta umiddelbart med førstehjelp, men livet sto ikke til å berge.

Etter tre timers gjenopplivningsforsøk, ble Doronin erklært død på stedet. Han ble videre transportert til Svalbard, før han fredag ble han obdusert på sykehus i Tromsø.

Traumatisk opplevelse

Da båten ankom Tromsø fredag ble båtens ansatte ivaretatt av Tromsø kommunes kriseteam. Nilsen skriver at hendelsen har vært en traumatisk opplevelse for de ansatte.

– Rederiet prøver å ta vare på de etterlatte og mannskapet etter beste evne, samtidig som andre praktiske oppgaver skal utføres.

Den avdøde etterlater seg kone og et barn. Han vil bli transportert til sitt hjemsted Kholmogory, utenfor Arkangelsk, hvor begravelsen vil finne sted.