NRK Meny
Normal

– Bli rik på vennskap, kunnskap og nye opplevelser - Redd Barna trenger deg

Kunne du tenke deg å leke og det med en vilt fremmed barn. Et barn fra et annet sted i verden, men som for tiden er bosatt i Harstad eller Borkenes i et flyktningmottak?

Redd Barna

Redd Barna på sjarmoffensiv i Harstad. Trevor Wilfred, Kine Olsen og Camilla Berntzen

Foto: Martin Mortensen / NRK

Redd Barna mangler nok frivillige til å drive aktivitetstilbudene for asylbarna i Harstad og Borkenes. De mener det er svært viktig at denne gruppen har et slikt tilbud.

– Når man lever i et asylmottak, lever man på vent. Ting er ikke så ordnet som i et vanlig hjem og organisert liv. Man lever under andre forutsetninger og trenger en inngangsport til det nye samfunnet man er kommet til. Der ønsker Redd Barna å være en døråpner, sier en entusiastisk regionleder.

Frir til studentene

Med plakater og brosjyrer har de rigget seg til i foajeen på Høgskolen i Harstad. De tre Redd Barna-ansatte fra Tromsø, regionleder for Nord-Norge, Kine Olsen, Camilla Berntzen og Trevor Wilfred. Målet er å rekruttere flere frivillige som vil jobbe for Redd Barna i Harstad og da spesielt for flyktningbarn som bor på mottak i byen.

Redd Barna

Vil du være med å leke? Redd Barna frir til Harstadfolk

Foto: Martin Mortensen / NRK

- Jeg vil at folk skal bruke noen timer hver måned for å bidra til at barn i asylmottak får en mer normalisert hverdag, sier regionlederen.

Hun er overbevist om at det for de fleste, ikke vil bety mye ekstra arbeid. I alle fall ikke for barnefamilier som allerede gjør slike aktiviteter.

– Det merkes ikke mye man tar med seg noen ekstra, til grottebadet, på skøytebanen, eller i skiløypa, for den saks skyld.

Språk og kultur

Den gruppa som er i Harstad og lager aktiviteter, møtes annenhver uke.
Om noen er redde for at det er vanskelig i forhold til språk og kultur, mener Kine Olsen de har lite å frykte.

– Man vil jo oppleve mye nytt og annerledes, men hvis man går inn i det med en tanke om at dette er mer spennende enn krevende, er det svært mye å lære.

Katrine Jeanette Larsen og Sissel Stavlund

Katrine Jeanett Larsen (t.v.) og Sissel Stavlund

Foto: Martin Mortensen / NRK

Barnevernstudentene Sissel. Stavlund og Katrine Jeanette Larstad, tror det kan være verdt å engasjere seg i Redd Barna.

– Litt skremmende er det, men det passer veldig godt inn i vår utdanning. Bare det ikke kolliderer med andre oppgaver vi har på skolen, så vil vi møte opp. Der gir oss også en gratis forsmak på praksis.

– Flott, utbryter Kine OIsen, man blir jo så rik rik, på nye vennskap, ny kunnskap og nye opplevelser.

Mandag 8. september vil staben komme tilbake til Harstad for å informere nærmere om prosjektet, Det vil skje på ungdomsklubben Plastelina kl. 18.00.