NRK Meny
Normal

Torbjørn Naimak raser mot dårlig asfaltarbeid

Veidekket i Nord-Norge har for kort levetid, fordi kvaliteten på håndverket er for dårlig, mener Torbjørn Naimak.

Valse på asfalt

Regionsjefen i vegvesenet mener asfaltarbeidet i nord er for dårlig.

Foto: Ellinor Hansen / NRK

Torbjørn Naimak

Regionsjefen i Statens vegvesen Torbjørn Naimak.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Regionsjefen i Statens vegvesen gikk ut med en skyllebøtte mot asfaltleverandørene i Nord-Norge da han talte på konferanse i Bodø med representanter fra asfalt- og pukkprodusentene i Nord-Norge.

– Det kan gå på selve utførelsen, at det ikke er faglig godt nok. Det kan også gå på at massene som er levert ikke er gode nok, sier Naimak.

I realiteten er det bare to selskaper som legger asfalt på riks- og fylkesveiene i Nord-Norge.

Økt konfliktnivå

– Asfalt er jo et fag, og det krever jo at de entreprenørene som skal legge den har et mannskap som har erfaring og kan gjøre dette på en god måte, sier Torbjørn Naimak.

Han har registrert at konfliktnivået mellom Statens vegvesen og entreprenørene har økt kraftig den siste tiden. Det brukes ifølge Naimak for mye tid til å krangle om hvordan kontraktene skal fortolkes og pengekrav fra entreprenørene havner altfor ofte i rettssalen.

Kjenner seg ikke igjen

– Vi tar synspunktene til Naimak på alvor og skal legge oss i selen for å levere et godt produkt til kunden som er Statens vegvesen, og ikke minst sluttbrukerne som kjører på veien, sier informasjonssjef Tom Andre Aas i Lemminkäinen Norge.

Han kjenner seg heller ikke igjen i kritikken om at det leveres for dårlig håndverk.

– Vi må ha flere ben å stå på enn bare Statens vegvesen. Vi har langvarige kunderelasjoner, og kundene kommer tilbake år etter år, sier Aas.