NRK Meny
Normal

PST vil hjelpe Tromsø og Harstad mot radikalisering

PST i Troms vil bidra med mer kunnskap om radikalisering av ungdom. Det etter at Harstad og Tromsø er blant de 23 kommunene regjeringen nå ber intensivere arbeidet mot ekstremisme.

Soldater i Den frie syriske hæren

Soldater i den frie syriske hæren i utkanten Aleppo roper islamistiske slagord før de går til kamp. PST vil være med på å forhindre radikalisering i Norge.

Foto: ZOHRA BENSEMRA / Reuters

– Det er bra og viktig at kommunene trekkes inn i arbeidet mot radikalisering av ungdom, sier leder av Politiets sikkerhetstjeneste, PST i Troms, Tom Inge Jensen.

Han viser til Politiets sikkerhetstjenestes (PST) advarsler om manglende beredskap ute i kommunene.

Trenger lærdom

PST
Foto: Nyhetsspiller / Scanpix

– Som jeg ser det så er det viktig at kommunene tilegner seg nødvendig kunnskap om radikalisering, og sikrer at den kunnskapen tilflyter de rette aktørene som for eksempel lærere som har daglig kontakt og kan oppdage personer som kan være i en faresone, sier Tom Inge Jensen, leder for PST (Politiets sikkerhetstjeneste) i Troms.

Forebygge ekstremisme

Slik reagerte ordfører Jens Johan Hjort i Tromsø kommune på brevet;

– Vi må gjøre vår hjemmelekse. Vi lever på en trygg plett , men må være bevisst at vi ikke er skjermet for resten av verden, sier han.

PST sier de kan hjelpe kommunene med å ta i bruk handlingsplanen mot radikalisering og voldelig ekstremisme, som regjeringen kom ut med i sommer.

– Den peker på at PST blant annet skal rådgi og informere politidistrikene og andre aktører i forebyggingsarbeidet.

Der kan vi tilby kunnskap om fenomenet og rett og slett bistå om lokale forebyggingsstrategier, sier Jensen.