NRK Meny
Normal

Promillekjørte med mini-mc

Dømt til 36 timers samfunsstraff.

Pocketbike
Foto: Karoline Kaltveit / NRK

En mann i 30-årene er i Senja Tingrett dømt til 36 timers samfunnsstraff og 7500 kroner i bot etter en kjøretur på en såkalt pocketbike i Balsfjord. En pocketbike er en liten motorsykkel, med ca 40 cm sittehøyde og en topphastighet på 60 km/t.

En sommerkveld i fjor skal mannen med 2,47 i promille ha satt seg på pocketpiken og kjørt rundt. I følge dommen skal mannen stort sett ha kjørt på et jorde, men han har også kjørt et lite stykke langs E8.

Kjøreturen endte med en velt hvor både mann og sykkel ble skadd.

Mild dom

Mannen skal ha fått en mildere dom enn det som er vanlig ved såpass høy promille, mye på grunn av typen kjøretøy og fordi han stort sett holdt seg på jordet.

I tillegg skal mannen være under rehabilitering, og retten mente avbrudd i behandlingen ville være negativt. Mannen skal også ha tilstått kjøringen.

Uvanlig type kjøring

UP-sjef Marthinsen

Leder for Utrykkningspolitiet i Troms og Finnmark.

Foto: NRK / NRK

Leder for Utrykkningspolitiet i Troms og Finnmark, Geir Martinsen sier til Nordlys.no at råkjøring med slike sykler ikke er hverdagskost.

– Vi ser ytterst få saker som dette. Vi vet at det foregår en del slik kjøring på disse små syklene, men det er uhyre sjelden at vi ser noe til det. Folk liker å trimme og fikse på sykler, og da hender det at det går veldig fort også. Heldigvis er ikke omfanget stort, sier Martinsen.