Pris til NRKs Ingerid Stenvold

Får skryt for Målselv-dialekten sin.

Ingerid Stenvold
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

NRK-kjendisen fra Finnfjordbotn i Troms får kringkastingsprisen for 2007.

Ingerid Stenvold jobbet i mange år i NRK Troms og Finnmark, før hun flytta sørover for om lag to år siden, til ny jobb i TV-sporten

30 år gamle Ingerid Stenvold er kjent fra utallige sportsendinger, via Sommeråpent og flere innsamlingsaksjoner.

Ingerid Stenvold

Ingerid Stenvold rett før sending

Foto: NRK

God og naturlig dialektbruk

- Vi får mange tilbakemeldinger på at det er viktig med gode rollemodeller i media, og spesielt mediepersoner som bruker dialekt på en god og naturlig måte. Det sier Håvard B. Øvregård, leiar i Kringkastingringen.

- I år er det spesielt at vi kan trekke fram dialekt fra den nordlige delen av landet.  Kringkastingsringen jobber for nynorsk og dialekter i media. Øvregård er kjempefornøyd med at prisen går til Ingerid Stenvold.

Ingerid Stenvold og Dan Børge Akerø

Ingerid Stenvold og Dan Børge Akerø leda TV-aksjonen i helga og samla inn over 214 millioner kroner.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

En god representant 

Prisen går til Stenvold fordi hun bruker sin Målselv-dialekt på en god måte. I pressemeldinga fra Kringkasingsringen som deler ut prisen står det følgende:

Ingerid Stenvold er ein god representant for eit nordnorsk talespråk som står nær det nynorske skriftspråket. Stenvold brukar ei dialekt som ikkje er vanleg å høyra i media, og har i fleire samanhengar har forsvart retten til å bruka dialekten sin i sendingar som før berre har tillate normert språk. Denne kampen har ho langt på veg vunne ved at ho får bruke dialekten sin i riksdekkjande nyhendesendingar.

Stenvold (30) har utdanning frå Journalisthøgskolen i Oslo og har tidlegare arbeidd fleire år som radioreporter i NRK Troms og i P3 i Trondheim. Ho har òg blitt brukt til andre tunge programleiaroppgåver i NRK, som til dømes på innsamlingsaksjonen i 2006 og 2007.

Kringkastingsprisen blir delt ut til ei røyst som utmerkar seg med godt språk i radio eller fjernsyn og som på ein framifrå måte nyttar nynorsk eller dialekt i det daglege arbeidet.

Kringkastingsringen har delt ut Kringkastingsprisen kvart år sidan 1978. Prisen er eit grafisk blad av kunstnaren Per Kleiva.

Utdelingen skjer på Det Norske Teateret tirsdag 23. oktober kl 11.

Ingerid Stenvold

Mange kjenner Ingerid Stenvold som programleder på Sommeråpnet i år.

Foto: NRK