NRK Meny
Normal

Polititeori: Jakter på én person som har blottet seg flere ganger

Totalt fem barneskoleelever har i løpet av de siste ukene møtt en mann som blottet seg for dem.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet tror det er en sammenheng mellom to av de tre episodene der elever ved to barneskoler i Tromsø har møtt på en blotter, skriver iTromsø.

22. september møtte to fjerdeklassinger mannen på en sykkel ved Prestvannet skole. Jentene klarte å løpe fra mannen, og fikk varslet læreren.

23. september fulgte en mann etter to femteklassinger da de var på vei hjem fra Borgtun skole. Mannen tilbydde jentene godteri, og ba minst en av jentene om å bli med han hjem. Jentene kom seg uskadd hjem.

07. oktober møtte en gutt en mann på sykkel som blottet seg da han var på vei hjem fra SFO ved Prestvannet skole. Moren til gutten vil anmelde hendelsen.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med leder for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, men Yngve Myrvoll forteller til iTromsø at det er stor sannsynlighet for at det er samme person som har utført blottingen.

– Vi jobber intensivt med å kartlegge saken og ønsker tips i forbindelse med dette. Vi ser spesielt på de to hendelsene ved Prestvannet, sier han.

Ifølge avisen er det særlig beskrivelsene av mannen og måten han har utført gjerningen på som gjør at de har en teori om at det er samme person.