Politisk enighet i Sørreisa: – Vil sette tæring etter næring

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har inngått politisk samarbeid i Sørreisa, og Jan-Eirik Nordahl (Ap) blir ny ordfører.

Jan-Eirik Nordahl (AP) og Ole Edvin Langaune (SP)

Jan-Eirik Nordahl (Ap) og Ole Edvin Langaune (Sp)

Foto: Privat

Avtalen innebærer at Sørreisa Arbeiderparti og Sørreisa Senterparti både vil ha et valgteknisk og politisk samarbeid de neste fire årene.

– Vi er enige om de store linjene for kommende periode. Den største og viktigste saken vil være planlegging og bygging av ny skole i tilknytning til Sentralskolen. Dette er det bred enighet om og nå er tiden inne for å realisere dette, sier Jan-Eirik Nordahl (Ap) i en pressemelding.

Nordahl som vil bli den nye ordføreren i Sørreisa legger til at først må skolen planlegges og de må få satt rammer på hvor mye det vil koste.

– Vil bli krevende økonomisk

Partiene er i tillegg blitt enige om at May-Tove Grytnes fra Arbeiderpartiet blir nye varaordfører i kommende periode, og at Senterpartiets gruppeleder, Ole Edvin Langaune, får plass i formannskapet.

Partiene er enige om fordeling av verv i de ulike posisjonene mellom Ap og Sp.

– Vi er også enige om at kommende periode vil bli krevende økonomisk, og at vi må sette tæring etter næring i Sørreisa, sier Senterpartiets gruppeleder, Ole Edvin Langaune.

– Forsvarslekkasjer gjør oss urolige

Arbeiderpartiet og Senterpartiet mener at det å sikre og videreutvikle Luftforsvarets radarstasjon (CRC Sørreisa) vil være en stor og viktig oppgave.

– Vi vet at forsvarssjefens fagmilitære råd er like rundt hjørnet og det har kommet flere lekkasjer som gjør oss urolige. Derfor ønsker vi å ha med LO, fylkesnivået i begge partiene og våre representanter på Stortinget når vi på nytt etablerer politisk beredskap for Forsvaret i vår region, sier Nordahl i pressemeldingen.

Partiene vil også mobilisere blant de øvrige partiene som er representert på Stortinget, og invitere til bred politisk innsats for CRC Sørreisa og for Forsvaret i nord.