NRK Meny
Normal

Politidirektoratet: Ønsker nye politidistrikt

Politidirektoratet (POD) har foreslått for Justis- og beredskapsdepartementet at Politi-Norge i framtiden skal bestå av ni politidistrikter.

Laster kart, vennligst vent...

Det er Politiforum som melder dette etter at stabene i politidistriktene i høst skal på kurs ved Politihøgskolen. Men stabene i Follo politidistrikt, Østfinnmark politidistrikt og Vestfinnmark politidistrikt får ikke delta på kursene.

Opprinnelig skal POD, etter det Politiforum erfarer, ha ønsket ti distrikter, men det endelige antallet ble ni politidistrikter. Med andre ord går POD mest sannsynlig for en revidert versjon av den såkalte «mellommodellen».

Lokallagsleder i Politiets Fellesforbund (PF) i Østfinnmark, Odd Børre Evensen, sier til politiforum at han mener POD forskutterer avgjørelser som skal tas av regjeringa og Stortinget, når POD stenger ute distrikter fra kurs fordi de ikke er en del av framtidig politistruktur.

Ellen Katrine Hætta

Politimester i Øst-Finnmark Ellen Katrine Hætta.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

– I begrunnelsen for at vi ikke får delta på stabsutdanninga i høst fremkommer det klart at Østfinnmark og Vestfinnmark ikke eksisterer på det fremtidige kartet, sier politimester i Østfinnmark, Ellen Katrine Hætt til fagbladet, og legger til:

– På en måte er det forståelig, med tanke på sammenslåinga av distrikter som er forestående. Ser man for seg et stort distrikt for hele Nord-Norge kan det være fornuftig å spare penger.