NRK Meny
Normal

Politiker skjelt ut som rasist

Harstad-politiker fikk slengt rasistiske beskyldninger etter seg på bytur med sin ni år gamle sønn.

Hanne C.S. Iversen

Hanne C.S. Iversen er sjokkert over at hun blir kalt rasist på gaten i Harstad.

Foto: NRK

– Mine barn skal ikke lide for at jeg har meninger, sier Frp-politiker Hanne C.S. Iversen til NRK. Hun tar nå til motmæle etter at hun sist helg ble kalt for rasist da hun var på bytur med sin ni år gamle sønn.

En mann hun ikke kjenner bøyde seg over henne og kalte henne "rasistfitte", og sa at folk som hadde slike holdninger som henne ikke burde ha lov til å ha barn. Harstad Tidende fortalte historien først.

Dette fikk den profilerte Harstad-kvinnen til å reagere.

– Det var ubehagelig. I og med at jeg hadde gutten min med, kunne jeg ikke spørre mannen hva han mente med utsagnet. Jeg er for åpen debatt, og har mange ganger fått usaklige kommentarer, om enn ikke så grove. Ofte løser slikt seg når man får snakket ut, og forstår at man faktisk har ulike synspunkter, sier Frp-politikeren til NRK.

– Mange har nok et inntrykk av meg som er skapt gjennom flyktningdebatten, og det folk har sagt om meg.

Hanne C.S. Iversen er glad sønnen er så ung at han ikke fikk med seg det mannen sa.

Debatt på sosiale medier

Likevel reagerte politikeren så sterkt på opplevelsen at hun skrev om det på sin facebookside. Innlegget fikk stor oppmerksomhet, og ble delt av mange.

– Jeg hadde ikke trodd at innlegget skulle skape så mye debatt som det har gjort, og det meste har vært støtteerklæringer.

Iversen har opplevd både sprengte postkasser, og har fått råtne fiskehoder stappet ned i postkassen sin.

– Familien visste at vedkommende som gjorde det hadde en lidelse. Det blir litt annerledes enn når en fremmed voksen mann slenger denne typen kommentarer etter meg, sier Hanne C.S. Iversen.