NRK Meny
Normal

Pågrep ruset mann etter biljakt

Bilen som tidligere i dag ble meldt stjålet er nå sikret og biltyven arrestert av politiet.

Stjålet bil

Den stjålne bilen blir sikret og hentet av bergingsbil på oppdrag av politiet.

Foto: Andre Bendixen

Politiet har nå pågrepet en person etter å ha rømt til fots. Vedkommende er en mann i slutten av trettiårene og er en kjenning av politiet. Operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt sier at mannen fremsto som ruspåvirket.

– Han er tatt med til politikontoret hvor han vil sove ut rusen. Det vil bli gjennomført et avhør, men han er ikke i stand til å la seg avhøre på grunn av at han er såpass ruset, sier han.

Samarbeid med reinpolitiet

Etter et samarbeid med blant annet reinpolitiet på ATV, klarte politiet å pågripe den mistenkte omtrent en kilometer fra stedet der den stjålne bilen ble forlatt.

Rundt 10.30 ble en bil stjålet i Karasjok, en sølvfarger Ford Transit med registreringsnummer LS 67214.

– Vi varslet enheter rundt i distriktet, og omtrent klokken 12.45 så er det en UP-enhet i Alta som observerer den aktuelle bilen, sier operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt Anders Bjørke Olsen.

Politiet stopper biler

Politiet stoppet biler ved Tangenbrua for å undersøke om den mistenkte hadde fått skyss.

Foto: Andre Bendixen

Føreren av bilen hadde derimot ikke tenkt å stoppe da patruljen kom etter han, og det ble da en forfølgelse av bilen i Alta.

– Etter hvert så stopper bilen opp, og en eller flere personer stikker av gårde ut i terrenget. Vi har sikret oss den aktuelle bilen, sier Olsen.

Politiet jobber for øyeblikket med å stoppe personen/e som stakk til skogs.

– Vi fortsetter med søk og prøver å lokalisere de aktuelle personene med flere politienheter, forteller operasjonslederen.