NRK Meny
Normal

Politiet vil ta ut tiltale i drapene på Kvaløya

Politiet innstiller på forsettlig drap mot mannen som er siktet for to drap på Kvaløysletta i Tromsø. Den ene av de drepte er fortsatt savnet.

Nærbilde politi og drapshus Kvaløya

Kripos startet etterforskningen dagen etter at Hermod Magne Steinsund ble funnet drept i sin egen leilighet i september i fjor.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Politiet i Tromsø mener at en 49 år gammel mann skal tiltales for forsettlig drap på to personer i september i fjor.

I forbindelse med drapet på Hermod Magne Steinsund, ble det også funnet blodspor i leiligheten til siktede (49) som stammer fra Stein Håvard Larsen.

Basert på den taktiske etterforskningen er politiet sikre på at han er drept, uten at de har funnet noe lik.

– Vedkommende er siktet for drap på to personer. Den ene saken er klar for oversendelse til riksadvokaten, den andre saken mangler fortsatt lik, sier førstestatsadvokat i Troms og Finnmark statsadvokatembeter, Lars Fause.

Politiet innstiller nå på forsettlig drap i begge sakene, og at drapene er utført av samme person.

– I løpet av kort tid vil det bli et møte mellom riksadvokaten, meg og politiet hvor vi skal diskutere hvordan påtalespørsmålet står i dag, sier Fause.

Kripos etterforsker drap

Etter ni dager ble en annen person savnet, men han er aldri funnet. Nå vil politiet at siktede blir tiltalt for både dette og drapet på Hermod Magne Steinsund.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Her er saken

Det var 24. september i fjor at Kripos gikk inn i en bolig på Kvaløysletta i Tromsø, der Steinsund ble funnet skutt dagen før. Samtidig ble den nå siktede 49-åringen pågrepet for drapet.

Ni dager senere ble Larsen meldt savnet. Etterforskningen til politiet har konkludert med at også han var død, og at han ble drept av siktede først.

Politiet skal nå vurdere om det er grunnlag for drapstiltale også i drapet på Larsen.

Den siktede har ikke innrømmet noe i avhørene med etterforskerne.