NRK Meny
Normal

Politiet utsetter etterforskning av dødsfall i Balsfjord

Politiet avventer resultater av en obduksjonsrapport før de foretar videre etterforskningsskritt etter en mann døde av store hodeskader i sommer.

Bolig til avdøde på Storsteinnes

Det var i dette huset at mannen i 50-årene ble funnet hardt skadet i begynnelsen av juli.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Vi venter på den endelige obduksjonsrapporten i saken. Inntil da venter vi med å foreta oss noe i den videre etterforskningen, sier politioverbetjent John-Kåre Granheim ved Målselv lensmannskontor til NRK.

I juli ble en mann i 50-årene funnet med store skader i sitt hjem i Balsfjord i Troms. Kort tid etter ble han erklært død av sykehuset i Tromsø.

Etterforskningen tyder på at det kun var avdøde og siktede til stede på åstedet.

En drosjesjåfør fant mannen med store hodeskader, og i en grillhytte på eiendommen oppholdt den siktede slektningen seg.

Erkjenner ikke straffskyld

Politiet pågrep og siktet en mann som skal stå den avdøde nært for legemsbeskadigelse med døden til følge. Mannen nektet skyld etter dødsfallet, men godtok varetektsfengsling.

– Min klient har fortsatt ingen forklaring rundt dødsfallet. Han erkjenner ikke straffskyld og husker ikke mer enn det han tidligere har sagt til politiet, sa advokat til siktede, Sven Crogh til NRK i juli.

Det har siden da vært utført etterforskning av det politiet karakteriserer som et mistenkelig dødsfall, i form av blant annet vitneavhør, åstedsundersøkelser og avhør av siktede.

Politioverbetjent Granheim har tidligere bekreftet til NRK at siktede tidligere har vært i politiets søkelys, men ville ikke gå inn på hvilken kontakt han har hatt med politiet.

Kan ta måneder før rapporten er klar

John-Kåre Granheim ved Målselv lensmannskontor forteller at de har gjort mye etterforskning rundt hendelsen, men at de er avhengig av analysesvarene den endelige obduksjonsrapporten kan gi dem.

– Den kan forhåpentligvis si oss noe mer om dødsårsak, sier Granheim.

Ifølge politioverbetjenten kan det ta to til tre måneder før obduksjonsrapporten er på plass.

– Hvis det ikke dukker opp nye ting, gjør vi ingen nye etterforskningskritt før rapporten er på plass.

I august ble den siktede mannen løslatt etter å ha sittet i varetekt i to uker. Siktelsen mot han er uforandret.