Ble stående i timesvis på grunn av stengte veier

Politiet i Tromsø ble lørdag ettermiddag nedringt av bilister som ikke har fått med seg de stengte veiene på Tromsøya.

kø ved Langnes

Problemet er verst på Langnes. Her kommer bilistene ingen vei før 18.30.

Foto: Tom Søbstad / NRK

– Siden jeg kom på jobb 15, har vi vel besvart over 50 henvendelser, og da har vi ikke engang svart på alle telefonene. Det er folk som skal hjem til barn som er alene hjemme, det er folk som skal rekke et fly, dra i bryllup eller komme seg hjem fra lørdagshandelen. Vi har alt mulig sier operasjonsleder Eirik Kileng.

I ettermiddag er flere veier i Tromsø stengt på grunn av arrangement i forbindelse med Arctic Race. Først ble det gjennomført et løp på Kvaløya, og på ettermiddagen er det et folkeritt rundt hele Tromsøya.

Kileng forteller at mange av dem som ringer inn er sinte, og at også patruljene som står ute og passer på de stengte veien får kjeft og blir utsatt for flere aggressive bilførere.

– Vi kjenner blant annet til et tilfelle der en bilist brøt seg forbi sperringene, sier Kileng.

– Kjør om så mot skilting

Han legger vekt på at politiet ikke kan hjelpe til med detaljplanlegging for bilister som har blitt stoppet av stengt vei. Han sier folk må vise sunn fornuft.

– Om du kan komme deg videre ved å kjøre en vei som vanligvis ikke er lov, for eksempel en busstrase, så gjør gjerne det, men kjør forsiktig. Men det er selvsagt ikke noe alternativ å kjøre mot en enveiskjørt gate, sier Kileng.

Laster Twitter-innhold

Til tross for at de stengte veiene har blitt varslet i forkant, har Kileng inntrykk av at mange ikke har fått dette med seg. De første telefonene til politiet med spørsmål om omkjøringer og stengte veier kom allerede fredag.

Mye kø ved Langnes

Verst er køproblemene rundt Langnes. Her vil ikke veien åpne igjen før 18.30

Også søndag vil flere veier bli stengt når den siste etappen i Arctic Race avsluttes i Tromsø.

Lurer du på hvor veien er stengt i helga? Sjekk hjemmesidene til Tromsø kommune.