NRK Meny
Normal

Politiet henlegger barnevoldssak

Politiet legger bort saken mot tre kommuneansatte i Alta mistenkt for vold mot psykisk utviklingshemmede barn.

Alta

Politiet tar ikke ut tiltale mot tre kommuneansatte i Alta.

Foto: Gyda Kathrine Hesla / NRK

I slutten av mars ble tre kommuneansatte i Alta politianmeldt etter varsling om vold mot barn tilknyttet en institusjon for psykisk utviklingshemmede.

Nå er etterforskningen ferdig, og politiet velger nå å henlegge saken fordi de ikke kan bevise at noe kriminelt har skjedd.

– Årsaken til dette er det etterforskningsmaterialet vi har i saken. Vi har gjort en grundig etterforskning hvor vi har avhørt til sammen 21 vitner. Ut ifra det totalbildet vi har dannet oss finner vi ikke grunn til å gå videre med saken, sier politiadvokat Hanne Bernhardsen i Vestfinnmark politidistrikt.

– Grundig etterforskning

Ifølge anmeldelsen skulle de kommuneansatte ha brukt vold barn mot barn på en institusjon i kommunen.

Men ifølge Bernhardsen er det ikke kommet frem god nok dokumentasjon på dette i etterforskningen politiet nå har gjennomført.

– Vi har avhørt mange vitner. Blant disse vitnene har det vært både ansatte ved institusjonen og foreldre til brukere. I tillegg har vi gjennomført et dommeravhør av en av brukerne. Sånn som politiet vurderer saken har vi gjort en grundig etterforskning, sier politiadvokaten.

Har vært suspendert

Saken ble politianmeldt av Alta kommune. De ønsker foreløpig ikke å kommentere politiets henleggelse.

– Vi har foreløpig ikke fått noen redegjørelse fra politiet, og ønsker derfor ikke å si noe om dette før vi får det, sier fungerende rådmann Målfrid Kristoffersen.

Det er lensmannskontoret i Porsanger lensmannskontor som har etterforsket saken. De har hele veien vært sparsommelige med opplysninger om hva som har kommet frem i etterforskningen.

De tre ansatte som til nå har vært siktet, har vært suspendert fra stillingene sine mens saken har vært etterforsket.