NRK Meny
Normal

Politiet får 150.000 kroner for å lete etter antatt drept

Politiet er sikre på at Stein Håvard Larsen er drept. Men hvor han er, vet de ikke. Nå har politiet fått ekstra penger for å oppta søket etter savnede.

Etterlyser Stein Håvard Larsen

Politiet gjenopptar søket etter antatt drepte Stein Håvard Larsen på Kvaløya i Tromsø.

Foto: NRK/politiet

– Vi fortsetter med søket fordi vi ønsker å finne Stein Håvard Larsen. I den forbindelse har vi fått noen friske midler som vil bli brukt i dette formålet, sier politioverbetjent og sjef for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll.

Politiet i Tromsø har fått 150.000 kroner for å gjenoppta søket etter antatt drepte Larsen.

Det var Nordlys som først skrev om saken.

I forbindelse med drapet på Hermod Magne Steinsund på Kvaløya i oktober 2014, ble det også funnet blodspor i leiligheten til siktede (48) som stammer fra Stein Håvard Larsen. Basert på den taktiske etterforskningen er politiet sikre på at han er drept, uten at de har funnet noe lik.

Politiet avsluttet søket etter Larsen i november i fjor, som bodde i samme hus som den drepte Steinsund.

– Vi vurderer fortløpende hva vi gjør videre. Hvis det skulle komme nye opplysninger som tilsier at det kan være verdt å utvide søket, så gjør vi det, sa politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til NRK da.

Myrvoll sier han ikke vil gå inn på hvorfor de er sikre på at han er drept, men sier at det handler om etterforskningen som er gjennomført.

– Pengene vil bli brukt for å gjøre taktiske søk ut ifra området vi mener er aktuell, sier Myrvoll.