Politi i kamp for å være med på Arctic Race

10 politifolk er med på to hjul under Arctic Race of Norway. De stiller med mer kraft og styrke enn rittrytterne selv.

Politi i kamp for å være med på Arctic Race

10 politifolk er med på to hjul under Arctic Race of Norway: – Det er helt fantastisk, sier politiførstebetjenten.

I alt 11 store BMW 1200 ccm GS motorsykler er sendt med trailer nordover for å bistå med sikkerheten i rittet. En sykkel er i reserve, mens 9 politimenn og en kvinne kjører dels foran og etter rytterne. De sørger for at det ikke er annen trafikk i løypa under rittet. Sikkerheten er satt i høysetet.

Ettertraktet opplevelse

Alle kommer fra trafikkavdelinga til Oslopolitiet. De er vanlige politifolk. For å få kjøre uniformert sykkel må de ha hatt minst et års erfaring, og for å være med på Arctic Race må de gjennomføre et eget kurs.

Inge Frydenlund MC politi

det er aldri noe problem å få folk nordover for å kjøre politimotorsykkel under Arctic Race, sier Inge Frydenlund

Foto: Nils Mehren / NRK

– Det er aldri problem å få folk til å være med for å delta, sier sjefen deres, Inge Frydenlund. Politioverbetjenten har deltatt på motorsykkel i alle de 5 rittene som har gått nordpå. Han mener selv de kun er en liten brikke i sykkelsirkuset.

NRK treffer på politifolka ved Øse på Gratangsfjellet. De har tatt en pause på turen fra Narvik og nordover. Noen spiser, et par andre ser på tavla som forteller om krigens første måneder på fjellet her opp. Det er mange inntrykk, selv for garva politifolk.

Frank Halse MC politi

Frank Halse skryter av folk og natur i nord

Foto: NIls Mehren / NRK

Frank Halse er like entusiastisk når han forteller om sine opplevelser på politisykkelen i nord. Naturen er overveldende og han skryter av folk langs løypa.

– Det er helt fantastisk, sier politiførstebetjenten.

– Glemmer du at du skal gjøre jobben?

– Nei, det er viktig for oss å være konsentrerte, sier han, og det må de for et sykkelritt foregår i temmelig høye hastigheter med en snitt fart på ca. 40 kilometer i timen.